Eerder schreef ik al over de eerste nacht van kleine Pippa toen ze bij me gebracht werd. Ze was er erg slecht aan toe. We zijn nu een kleine week verder en Pippa doet het goed!

Groeien

Ze is gegroeid en dat is altijd een goed teken. Haar kleine lichaam komt iets meer in model. Ook kijkt ze wat nieuwsgieriger om haar heen. Overdag ligt ze heerlijk in de hondenmand met haar warmtedeken en ze heeft inmiddels een speelparadijsje speciaal voor kittens gekregen. Ze kijkt er wel naar maar doet er nog niet heel veel mee. Toch is er afleiding genoeg, er valt namelijk genoeg voor haar te zien door de glazen deuren: een hond, een paar katten en af en toe een dier op 2 poten. Wij dus. Haar verzorgers en dienaren.

Tijd

Dat zo’n klein dier zoveel tijd kan opslokken is verbazingwekkend. Het zal zoiets zijn als een baby hebben. Ze liggen de hele dag te slapen en toch heb je het er druk mee. Meerdere keren per dag maak ik hapjes klaar. In verschillende smaken, alstublieft. Medicijnen worden gegeven en snoeten moeten gepoetst. Oogjes worden gezalfd en het bedje wordt verschoond. Ook de kattenbak wordt al driftig gebruikt en tja, wie wil er nu op een vies toilet?

Dolce far Niente

Naast de verzorging is het ook heerlijk om met een lekkere kop cappuccino onder handbereik naar haar te kijken. Kriebelen onder haar buik en okseltjes. Haar voorvoetjes masseren. Foto’s maken. Of gewoon lekker knuffelen en neuzen. Heerlijk, kalmerend. Hier kan geen cursus mindfulness tegen op.

Pippa rekt zich nog eens uit en vlijt zich weer tegen Konijn aan. Dolce far niente, ofwel het zalige nietsdoen. Pippa en ik zijn er maar “druk” mee!


Dit artikel is 4.000 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Groot dierenliefhebster vooral katten hebben mijn speciale aandacht. Freelance kittenopvang inclusief flessenkittens voor diverse instanties. Ook vogels, egels en allerlei andere dieren zijn vaak te gast in ons huis.