Als je in de dierenopvang “business” zit is ben je al gauw bekend in “het wereldje”. Maar ook in je eigen woonplaats. Allerlei dieren komen dan ook op ons pad. Van vogels die uit het nest gevallen zijn tot egels met touw om hun lichaam heen gewonden. Niets is te gek. In veel gevallen verblijven de dieren enkele dagen bij ons – om soms direct weer los gelaten te kunnen worden. Maar vaak schakel ik de dierenambulance in om de dieren bij me op te halen en naar een daarvoor aangewezen stichting en/of asiel te vervoeren. Zij mogen namelijk de dieren officieel opvangen en verzorgen tot aan een eventuele vrijlating.

Witje

Jullie begrijpen natuurlijk dat je op deze manier ook snel aan “gezinsuitbreiding” doet. Uiteindelijk staat de teller nu op 5 eigen katten, 1 hond, 2 konijnen en 2 kippen. Gekscherend noem we ons huis dan ook wel eens Villa Kakelbont. Alleen Witje ontbreekt nog op de veranda.

Nieuwe gast?

Op dit moment verblijven er 2 opvangkatten in huis: Pippa en Spot. De 3e opvangkat dient zich echter al weer aan. Vanmorgen liet ik onze hond uit en hoorde een miauw uit een vreemde hoek. Ik kon echter niets vinden en zette de wandeling voort. Bij terugkomst zag ik echter onze kat Snoet hoog in de boom voor het huis zitten. “Wat doe je daar?, riep ik haar toe en ik dacht dat ik de miauw gevonden had. Opeens valt mijn oog echter op de tuin onder de boom en ik zie daar een kat met een geheel witte snoet. De neus is behoorlijk verwond en ik ken de kat zo op het eerste oog niet. Vliegensvlug (zo vlug als een bejaarde hond kan) laat ik de hond in de bijkeuken en grijp het schaaltje met brokjes dat klaarstaat…. maar te laat. Ik zie nog net haar staart verdwijnen en ik ren naar de straat. Weg is snorremans.

Namen geven

Goed, even afwachten dus of het diertje zich nog laat zien. De foto bij deze blog is van onze jongste aanwinst: Leeuwtje. Hij is nu op de kop af 10 maanden oud en is niet meer weg te denken in ons kattengezin. Hoe hij bij ons verzeild is geraakt bewaar ik voor een volgende keer. Wél kan ik vast vertellen hoe Leeuw aan zijn naam is gekomen. Lente en Luna mochten allebei een naam verzinnen voor 2 kleine opvangkittens: Luna koos Cato en Lente koos Leeuwtje. Als ik een naam voor katten verzin en ik er een denk te hebben – dan roep ik de naam altijd een paar keer hardop. Alsof ik hem of haar roep om binnen te komen of zoiets. Dan weet je of het een beetje klinkt. Cato ging direct lekker maar aan Leeuwtje moest ik even wennen…. Beloofd is beloofd en het bleef Leeuwtje. Nu, na al deze maanden kan ik jullie verklappen dat hij zijn naam in alle opzichten eer aan doet. De kleur van zijn vacht, de zorgzaamheid maar ook zijn vechtlust laat hij regelmatig zien. Hij heeft een natuurlijk gezag over de opvangkitten Pippa in huis en in zijn harem zit onder andere Sissi, onze mooie keizerin.


Dit artikel is 4.592 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Groot dierenliefhebster vooral katten hebben mijn speciale aandacht. Freelance kittenopvang inclusief flessenkittens voor diverse instanties. Ook vogels, egels en allerlei andere dieren zijn vaak te gast in ons huis.