In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Blanche Overgaauw de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was acht toen ik mijn allereerste kat stiekem mee naar huis nam. De buren van mijn beste vriendinnetje hadden een nestje kittens en mijn vriendinnetje mocht er eentje uitkiezen. Dat wilde ik natuurlijk ook! En zo kwam het dat ik, zonder dat mijn moeder het wist, een kitten op mijn slaapkamer verborgen hield. Dit lukte 1 hele dag, waarna hij ontdekt werd. Natuurlijk moest ik hem direct terugbrengen, maar na heel veel tranen met tuiten is hij nooit meer bij ons weggegaan.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Wij noemen hem Pringle (ik noem hem ook wel prins Pringle), maar van origine heet hij Noah. Zijn vorige eigenaar noemde hem Noah.

Wat is hun favoriete speeltje?

Pfoe! Jeetje, dat wisselt dagelijks! Maar wat mij opvalt is dat speeltjes die weinig kosten toch nog altijd het meest in trek zijn. Lintjes inpakpapier, hengeltjes met veren er aan & een stoffen banaan gevuld met catnip springen er denk ik wel uit.

..en hun favoriete speelplek?:9

De woonkamer en de vensterbank van de slaapkamer, vooral lekker vroeg in de ochtend.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Hahahaha! Is dit een serieuze vraag?

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Nee joh, alle katten vind ik te gek!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Tegen mijn zij aangekruld in een rolletje op bed of in zijn ubercoole verstopnest, zijn Big Filzi.

Zacht voer of brokjes?

Maakt Pringle niets uit, als het maar naar zijn goesting is. En ongeveer 4 keer per dag een ander smaakje, anders haalt meneer zijn neus op.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Die is makkelijk; spelen! Ik speel minstens twee keer per dag met mijn kat, minimaal een kwartier. Zo’n beetje alles waar Pringle achteraan kan rennen en kan vangen sleep ik achter me aan. Lintjes, muisjes aan een touwtje, veren, zakjes gevuld met catnip of valeriaan, noem het maar op, wij spelen er mee. Leuk voor hem en voor mij, want hierdoor heeft hij geleerd dat we ook buiten op straat samen kunnen wandelen!

Pringle

Pringle

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.940 keer gelezen | Geschreven door