In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Kirsten de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

3

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Een jaartje of 9, na een hele tijd zeuren bij mijn ouders is Josefien op 7 weken leeftijd bij ons in huis gekomen. Ik heb daarna nooit meer zo’n lieve kat meegemaakt, we waren echt maatjes, ze sliep altijd bij mij, het liefst bovenop me, kwam me troosten als ik verdrietig was, ze heeft grote indruk op me gemaakt.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Balthazar van 13, Mina van 10 en Toffel van 2

Wat is hun favoriete speeltje?

Toffel speelt graag met muizen, is dol op vogels (gelukkig vangt hij ze bijna nooit), vliegen en spinnen, ik verdenk hem van boerderijkatbloed in zijn aderen. Balthazar speelt regelmatig met een zelfgemaakt speeltje, Mina die luiert het liefst.

..en hun favoriete speelplek?

Toffel dus buiten, Balthazar op de trap of in de gang en Mina vind een boel best als ze maar met rust gelaten wordt.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nope en als ik geen kattenharen op me heb, dan wel konijnenharen

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Vanwege de allergie van mijn partner denk ik dat ik misschien later een kat aanschaf waar de kans groot is dat hij er geen allergische reactie op heeft, hij is wel met een behoorlijk intensieve kuur bezig om hiervan af te komen, dus misschien is het straks niet nodig om een raskat aan te schaffen, want ik ben dolblij met alle HTK-katten die ik tot nu toe in mijn leven heb gehad en heb geen voorkeur, behalve dan dat ik ze altijd uit het asiel haal.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Toffel heeft zijn hangplek in de klimpaal naast de bank, Bally ligt graag op de krabton aan de andere kant en Mina graag op schoot of naast me. Verder snurken ze overal afhankelijk hoeveel rust ze om zich heen willen. Wat wel heel aandoenlijk is, is dat er wel een nachtritueel is ontstaan van eerst allemaal wat brokjes boven (behalve Toffel, want die is dan vaak op stap), ik lig te lezen in bed, Mina die komt aan de ene kant tegen me aan liggen en Balthazar aan de andere kant na zijn laatste rondje tuin inspecteren voor het slapen gaan. Toffel tja wat die uitspookt ‘s-nachts….. hij slaapt in ieder geval niet op bed.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes en vers vlees, 3x over de dag verdeeld.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Met een meerkatshuishouden ontstaan er soms problemen, wat bij mij heel goed helpt (tip van Michelle Nagelschneider) is om een zachte kattenborstel aan te schaffen en de diverse katten afwisselend over de klieren op de kop bij de oren en de zijkanten van de kop te borstelen, dan de volgende kat even te laten snuffelen en vervolgens op dezelfde plek te borstelen etc., hier creëer je een groepsgeur mee waardoor de kans op ernstige conflicten tussen de katten voorkomen kunnen worden. Dit borstelen doe je 2x per dag en herhaal je regelmatig totdat geen van de katten hier met angst of agressie op reageert. Ik herhaal het nu regelmatig en moet zeggen dat alle kattenmonsters bij mij in huis een stuk kalmer me elkaar omgaan!

toffel in de nieuwe wasbak

toffel in de nieuwe wasbak

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.430 keer gelezen | Geschreven door