In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Saskia de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

3

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

23 jaar. Ik woonde tot die tijd op kamers en mocht geen huisdieren hebben. Bij de eerste de beste gelegenheid nadat ik een eigen stekje had, ben ik naar het asiel gegaan en heb daar een kitten meegenomen die meer dood dan levend was en onder de diarree zat. Ze braakte en poepte wormen, hield geen eten binnen, en was doodsbang. De dierenarts vertelde dat ze de volgende dag waarschijnlijk niet zou halen. “Dacht het toch wel” was daarop mijn reactie. Ze is 17 jaar mogen worden. Haar naam is Isis.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Poes (kater)
Morita (kater)
Molijn (kater)

Wat is hun favoriete speeltje?

Poes speelt maar zelden, is dol op zijn Kong of een valeriaanzakje.
Morita vindt het geweldig om met een lint te stoeien dat ik rond de krabpaal beweeg.
Molijn vindt alles wat beweegt leuk. Maar vooral slidings maken op een handdoek als hij een eikel probeert in te halen die ik gegooid heb.

..en hun favoriete speelplek?

In de huiskamer

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

hahaha, nee nooit

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt me niks uit.  Poes en Morita heb ik overgenomen van 2 verschillende adressen. Poes is een cyper, Morita kruising Ragdoll en Molijn kruising Noorse Boskat. Daarvoor had ik kruisingkatten. Het gaat me om de kat zelf, niet om zijn uiterlijk. Ik vind een onderlinge match van de katten belangrijk!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Erg wisselend. Ze hebben alle drie verschillende plekken waar ze slapen. Voor de Noorse Boskat hebben we een extra hoge krabpaal aangeschaft omdat hij graag hoog ligt. Ze slapen echter overal, op bed, op de bank, in mandjes, op de vensterbank…….maar het liefst ergens in mijn buurt.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes en als ze ‘s avonds binnen moeten komen krijgen ze een beetje natvoer als beloning.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Als je een kitten/kat aanschaft en je wilt dat hij weer binnenkomt als hij straks naar buiten mag: leer hem van het begin af aan een woord, zijn naam of geluid (op glas tikken reikt buiten ver) om te komen. Beloon je kat iedere keer dat hij komt met iets speciaals. Dit speciaals is alleen voor als hij komt, nergens anders voor. Vergroot de afstand, loop buiten zijn blikveld en roep zijn naam.
Het is een uitstekende voorbereiding voor later. En als laatste: laat de kat de eerste keer naar buiten als hij nog niet gegeten heeft. Dan zal hij eerder bereid zijn om naar huis te komen ;-)

Poes-2-018

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.285 keer gelezen | Geschreven door