Een aankomend logeerpartijtje leidt tot een dierenartsbezoek. Pippa, die niet langer Pippa is, tapt door het leven ondanks de vreemde voetjes. Logeren wordt een feest!

Tapdansen

Tapper2Omdat we altijd een weekje op wintersport gaan en we onze kleine Pippa in huis hadden, moest ik een goed logeeradres voor haar zoeken. Dat is mijn buurvrouw en haar gezin wel toevertrouwd en ja hoor, Pippa mocht komen. Voordat het echter zover was, ben ik eerst met haar naar de dierenarts gegaan.

Ze groeit prima en is inmiddels helemaal opgenomen in ons dierengezin. Maar met de logeerpartij in het vooruitzicht wilde ik toch even de puntjes op de i zetten qua gezondheid. Pippa loopt namelijk nog steeds raar. Haar voorvoetjes staan helemaal niet goed en je hoort haar als het ware tapdansen over de vloer als ze loopt en rent. Ze kan er wel alles mee, met die pootjes. Rennen over de bank en van boven naar beneden racen op de trap, het stelt allemaal niks voor.

De reis naar de dierenarts verloopt goed en ter plaatse aangekomen stapt ze nieuwsgierig door de spreekkamer. Pippa is qua gezondheid helemaal in orde, laat de dierenarts weten. Haar verkoudheid is bijna over en alleen haar oogjes tranen nog wat. Maar die pootjes. Toch maar een röntgenfoto nemen en daarop is goed te zien wat er aan de hand is. Het gaat wat ver om het hele medische verhaal hier neer te zetten maar feitelijk gezien is er weinig tot niets aan te verhelpen. Mogelijk groeit ze er nog een eind overheen en omdat ze er geen last of pijn van lijkt te hebben, besluiten we het voorlopig hierbij te laten.

Verrassing!

De grotere verrassing -die ik eigenlijk stiekem al wist maar nu bevestigd zag door de dierenarts- is dat Pippa geen meisje is….maar een jongen! Een katertje dus. Pippa vind ik een echte meisjesnaam dus bij thuiskomst maar eens even met manlief overlegd en Pippa gaat nu als Tapper door het leven. Afgeleid van het tapdansen als ze loopt en rent.

Uit logeren

Tapper gaat met een grote koffer vol spulletjes logeren bij de buurvrouw. Dochterlief Marit heeft een heel schema gemaakt van wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van Tapper. Hoe vaak moet hij eten, wanneer krijgt hij nog medicijnen en het allerbelangrijkste: knuffelen en spelen met Tapper! Wij kunnen er met gerust hart een weekje tussenuit en ik weet zeker dat Tapper het heel goed naar zijn zin zal hebben op zijn vakantieadres.


Dit artikel is 2.685 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Groot dierenliefhebster vooral katten hebben mijn speciale aandacht. Freelance kittenopvang inclusief flessenkittens voor diverse instanties. Ook vogels, egels en allerlei andere dieren zijn vaak te gast in ons huis.