Met meer dan 1 miljoen likes op Facebook is Simon’s Cat een van de populairste katten op internet. Hij is een cartoon-kat, getekend in simpele, heldere lijnen, geheel in zwart-wit maar heel erg expressief. Met zijn mollige lijf en aandoenlijke kopje windt hij iedere kattenliefhebber om zijn pootje.

Simon

De Engelse tekenaar Simon Tofield experimenteerde enkele jaren geleden met nieuwe software. Hij wilde een kort filmpje maken en liet zich daarbij inspireren door een van zijn eigen katten, Hugh. Dit was een speelse kitten, die regelmatig op Simon’s borst zat als hij nog lag te slapen. Het filmpje werd uiteindelijk Cat Man Do.

Cat Man Do werd in Amerika als test gebruikt op een website en haalde meteen 30.000 bezoekers per dag, tot grote verbazing van Simon zelf. Nu is het al ruim 47 miljoen keer bekeken. Af en toe publiceert hij een nieuw filmpje, nog steeds helemaal met de hand getekend, beeld voor beeld!

En zijn kat

De vier katten van Tofield zelf zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. De nieuwste aanwinst in familie Tofield is het zwarte kitten Teddy. Lief detail: Simon koos juist voor hem omdat hij wist dat zwarte katten minder makkelijk geadopteerd worden. Kleine Teddy komt nu regelmatig voor in de filmpjes.

Herkenbaar

Het allerleukste aan Simon’s Cat is dat de situaties en gedragingen zo herkenbaar zijn. Tofield is een geweldige observator, die kleine, maar typisch katse details in zijn filmpjes verwerkt. Vooral de onvoorwaardelijke liefde die daaruit spreekt verklaart mede het enorme succes van Simon’s Cat.

Ondertussen zijn er boeken en de onvermijdelijke merchandise als mokken, kussens, tassen, apps etc. Er gaat echter niets boven zijn korte filmpjes.
Hieronder staat de allernieuwste. Alweer zo herkenbaar, want welke kat heeft nu niet zijn dolle vijf minuten?


Dit artikel is 3.479 keer gelezen | Geschreven door