In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Desiree Helder de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

nul

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was vijf. Met een vriendje mee op bezoek bij mensen die een nestje poesjes hadden. Ik wilde het zwarte poesje niet meer loslaten wat ik toen zag en moest en zou het mee naar huis nemen. We woonden toen op een flat, en na zes weken heeft mijn moeder het poesje weer weggegeven aan iemand anders die wel een tuin had… Ik voelde me geamputeerd zonder poes. Wekenlang vreselijk gemist. Kon me niet voorstellen dat we geen poesje meer hadden.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn katten heetten Rosie (helemaal wit poesje met geamputeerde oortjes ivm kanker) en Vosje (lappenpoesje). Vosje is twee en een half jaar geleden overleden (16,5 jaar oude geworden) en Rosie is twee jaar geleden overleden (17,5 jaar oud geworden). Ik heb ze in moeten laten slapen. Vosje plotsklaps nadat ze een herseninfarct kreeg, en Rosie nadat ze blind en al dementerende ineens neusbloedingen door kanker kreeg waarbij ze zo ongeveer leeg liep aan bloed. Ze was op.

Wat is hun favoriete speeltje?

Vosje sprong het liefst achter vogeltjes aan, rustig anderhalve meter hoog uit de lucht. Rosie was van begin af aan nooit zo speels, was een echte dame.

..en hun favoriete speelplek?

Allebei waren ze het liefst buiten, Vosje in de achtertuin en klom vaak op het dak en Rosie op wacht in de voortuin tussen de struiken.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Sinds ik geen katten meer heb zijn de haren ook verdwenen, en echt… ik mis ze!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Europese korthaar. Hoe verschillend van karakter ze ook kunnen zijn, zo zie ik ze het liefst. Alsjeblieft geen pers of siamees soort.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Ze sliepen allebei het liefste op de bank, Roosje op de bank zitting en Vosje op de rugleuning.

Zacht voer of brokjes?

Altijd harde brokjes gegeven. Alleen op het laatst speciale voeding wat ze ook graag aten. Duur merk toen want met minder namen ze geen genoegen.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Wees lief en doe zo goed mogelijk wat je zou kunnen doen en kunt betekenen voor je poezen. Je krijg er zoveel voor terug. En als het doek valt en het boek gesloten wordt van je dierbare poezen, dan kun je vredig en vol liefde terug kijken op wat je hebt gehad samen!

En de allerbelangrijkste tip, geef nooit aan je partner toe dat als je huidige poezen er in de toekomst er niet meer zullen zijn, je geen nieuwe poezen er voor zal terug nemen…Hier thuis heerst namelijk nu een patstelling :/
Lesson learned…

Vosje, zo genoemd omdat ze een vossenneusje heeft en een ooglapje, ze had vele streken! Een echte poezenkop

Vosje, zo genoemd omdat ze een vossenneusje heeft en een ooglapje, ze had vele streken! Een echte poezenkop

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.492 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.