In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Sara Mars de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1 (maar zo voelt het niet)

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Mijn ouders kregen de eerste kat voordat ze mij kregen: ik heb mijn hele leven (26 jaar) met katten gewoond. Twee jaar geleden kregen mijn vriend en ik onze eerste eigen kat (poes).

Hoe heet je kat/heten je katten?

Dibs.

Wat is hun favoriete speeltje?

Mijn handen en voeten…

..en hun favoriete speelplek?

Als we de badkamerdeur open laten staan, vinden we haar nogal eens met vier pootjes in de wc-pot… Ze spettert het water alle kanten op en drinkt (ja, inderdaad) het ook.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Als ik per se net (en haarvrij) gekleed moet zijn, kleed ik me pas om vlak voordat ik wegga. Anders komt Dibs toch weer kopjes geven en zit m’n hele panty alsnog onder: je leert je uiteindelijk wel aan te passen aan de kat.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik vind ze allemaal leuk, maar Dibs hebben we als kitten uit het asiel gehaald.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Ik werk veel thuis en mijn bureau staat in de slaapkamer. Ze blijft dan altijd in de buurt en gaat het liefst op het bed – haar grote mand – liggen, altijd op dezelfde plek (aan de kant waar mijn vriend slaapt). ‘s Nachts ligt ze keurig in haar eigen mandje, beneden in de woonkamer.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes. Vooral als je klein woont en de (geur van de) kattenbak dus nooit ver weg is.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Probeer anderen (hondenmensen) er niet van te overtuigen dat katten leuker zijn. Andersom gaat ook niemand jou ervan overtuigen dat honden leuker zijn. Wij weten dat we gelijk hebben.

Dus dat.

Dus dat.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.751 keer gelezen | Geschreven door