Ik was zo jaloers op een vriendin die op de foto mocht met een tijger. Een echte tijger een keer aanraken… Is dat niet de ultieme droom van elke kattenliefhebber?

Veel verder dan mijn eigen kater zo nu en dan “Tijger” noemen ben ik helaas niet gekomen. Ik stel me wel eens voor hoe de kussentjes onder de poten van een tijger voelen. Uiteraard op een knuffelmanier, zoals ik ze ook bij mijn katten interessant vind. Interessant maar klein. En vergeleken met een tijger is een huiskat natuurlijk gewoon klein.

Op de BBC begint maandagavond de serie Tigers about the House, over de verzorger van een Australische dierentuin die twee jonge tijgers op gaat voeden. In zijn eigen huis, waar hij woont met zijn vrouw, zoon en twee honden.

Tijgerverzorger

Giles is het hoofd van de tijgerafdeling van Australia Zoo in Queensland. Hun filosofie over het omgaan met de tijgers is niet wat je zou verwachten. De verzorgers hebben veel interactie met de dieren: ze gaan er mee wandelen en zwemmen. Om zo om te gaan met de tijgers, worden de jongen met de hand opgevoed. En zo komen de jonge tijgertjes Spot en Stripe bij Giles in huis.

Sumatraanse tijger

Uiteraard is Giles bijzonder begaan met het lot van de Sumatraanse tijger en in de serie zal hij ook Sumatra bezoeken en zien hoe erg het gesteld is met dit met uitsterven bedreigde magnifieke dier.

De serie

De filmcrew van de BBC is er vanaf de geboorte van  de welpen bij en filmt bij Giles in huis. Tijgers zijn dieren die een band opbouwen met alle levende wezens om hen heen en ook de filmcrew wordt al snel vrolijk begroet bij binnenkomst. Kijk op de BBC-site vooral ook het filmpje over de tijgertjes en de crew.

Maandag 16 juni, 21.00 uur, BBC2. 


Dit artikel is 4.694 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Bediende van autistische rode kater die twittert onder de naam @murphushorticus. Mijn baas vindt dat ik eten te laat geef en dat ik te vaak ongewenst intiem ben. Hij vindt aaien oké, maar het liefst op iets meer dan een armlengte afstand.