Kater Bertus zoekt met spoed een nieuw thuis. Hij zit al anderhalf jaar in een opvang en snakt echt naar een eigen plekje op deze wereld. Maak kennis met Bertus!

Asielkat BertusZwervertje

Bert is een hele leuke jonge kater van ongeveer twee jaar. Tot nu toe heeft hij nog niet veel geluk in zijn leven gehad. Als jongeling kwam hij aangelopen bij een mevrouw die helaas zelf al een kat had. Bert wilde graag spelen en daar zat de andere kat niet echt op te wachten. Dus verhuisde Bert naar het asiel. Daar wachtte hij en wachtte hij, maar de nieuwe baas kwam niet. Na anderhalf jaar wachten raakte Bert ietwat gefrustreerd.

Time-out

Bert mocht daarom bij een vrijwilligster van het asiel gaan logeren. Zij is gedragsdeskundige en heeft een speciaal Time-Outhuis voor katten.
Daar heeft Bert laten zien wat een leuke, enthousiaste kater hij is. Hij wil heel graag contact met mensen en overlaadt je met kopjes. Ook daarin is hij erg enthousiast en soms wat overmoedig.

Huis met tuin

Voor Bert zoeken we een baasje die dit gedrag snapt en hem helpt om zijn liefde in goede banen te houden. Het is belangrijk dat er lekker met hem gespeeld wordt en hij flink kan bewegen. Hij zoekt dan ook een huis met een tuin.
Op andere katten heeft Bert het niet zo. Hoe hij met honden omgaat weten we eerlijk gezegd niet maar gezien zijn blijmoedige karakter zou dat misschien wel kunnen. Een gezin met kleine kinderen is niet zo geschikt omdat Bert soms wat bot kan zijn in het tonen van zijn genegenheid.

Bertus is ongeveer 2 ½ jaar oud, gecastreerd en gechipt.
Wil je deze kanjer zijn gouden mandje bieden of wat meer over hem weten? Neem dan contact op met Jasmien Jansen van de Kattenkeet

Je ziet Bertus in actie in dit filmpje:


Dit artikel is 3.032 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Liesbeth, gecertificeerd kattengedragsdeskundige, toegewijd personeel van poes Kefraya en blogger.