In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Marc de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

24

Hoe heet je kat/heten je katten?

Boaz

Wat is hun favoriete speeltje?

Een pingpong balletje dat aan een draadje hangt onder het bed (hoogslaper) van mijn zoon. Hij gaat meerdere keren per dag helemaal los op dat ding. Werkelijk een geniale vondst om een kat die niet aan het spelen te krijgen was, toch te zien spelen.

..en hun favoriete speelplek?

Dat is de slaapkamer van mij zoon. Het eerder genoemde pingpong balletje is favoriet, maar hij mag er ook graag kartonnen dozen slopen. Het is de eerste kat die niet in de doos gaat zitten of liggen, maar er flink zijn nagels en tanden inzet.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Neeeee, dat lukt niet meer. Maar alles went.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Asielkat. Altijd asielkatten gehad. Zou wel heel graag een Maine coon of Noorse boskat willen ;-)

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Het liefst slaapt hij op de regisseursstoel die onder het bed van mijn zoon staat. Daarin ligt een groot kussen en daarin hangt hij dan of rolt hij zich helemaal in op.

Zacht voer of brokjes?

Combinatie van beiden. Harde brokjes staan er altijd voor hem. En ‘s morgens en ‘s avonds krijgt hij wat zacht voer.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Als er op niet reguliere etenstijden gezeurd wordt om eten, gewoon negeren. Heb de ervaring (maar kan per kat verschillen) dat afwijken van vaste tijden, juist meer gezeur oplevert. Een kat (in ieder geval de katten die ik heb gehad) wil kennelijk liever vaste patronen ;-)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 1.570 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.