Een tuin grenzend aan een landgoed is zowel een zegen als een vloek: prachtig uitzicht, maar ook oprukkend onkruid en wemelende knaagdiertjes. Dat laatste, daar weet Lara wel raad mee.

Het is een uur of acht als mijn man en ik elkaar aankijken bij een heel specifiek geluid bij de achterdeur. Na zoveel jaar ga je ieder geluidje van je huisdier kennen en op waarde schatten. Het speciale miauwtje dat we nu horen kan maar één ding betekenen. Lara zit bij de achterdeur en ze heeft een muis.

Cadeautje!

Ik doe de achterdeur open en zie ons besnorde monster met aan één kant van haar snorharen een paar zielige muizenpootjes en aan de andere kant een afhangend staartje. Ik mompel iets prijzends, aai haar over haar kopje en laat de deur open staan. Normaal legt ze haar trofeeën bij de mat neer zodat ze deze vervolgens kan opeten. Ik draai me dan ook nietsvermoedend om en verwacht vanavond exact hetzelfde tafereel. Tot ik achter me een hoog doordringend gepiep hoor. Het zal toch niet?

Ongenode gast

Achter mij schiet een gehavende muis door de keuken, al gillend en krijsend. Nee hè, het beestje leefde nog en Lara heeft, tegen haar gewoonte in, het diertje mee naar binnen genomen. Mijn man schiet overeind maar we zijn beiden net te laat om de muis bij zijn staart te grijpen. Wat zijn die beestjes snel! Met een vaart schiet-ie onder de verwarming waar we er geen van beiden bij kunnen. Lara zit inmiddels met zwiepende staart in de stoffige ruimte te loeren.

Ook mijn man en ik zakken op de knieën. Twee bange kraaloogjes kijken me aan en ik krijg plots medelijden. Aggos. Eerst gegrepen worden door een roofdier en vervolgens terecht komen bij twee reuzen. Het diertje piept angstig. Zijn snorhaartjes trillen. Ik besluit hem te gaan redden.

Softies

We sluiten Lara zolang op in de gang. Vervolgens proberen we beiden de muis met een stukje karton  onder de verwarming vandaan te jagen. Na een kwartiertje kat-en-muis-spel (haha) lukt ons dat. Gelukkig weet mijn man het diertje nu wél bij zijn staartje te grijpen voordat het verder het huis in holt. Onder luid verontwaardigd gepiep laat de muis zich naar buiten dragen waar hij heel snel tussen de planten in de tuin verdwijnt. De inmiddels vrijgelaten Lara kijkt mistroostig door het keukenraam naar buiten. Daar gaat haar midnight snack.

Soms zijn we ook zulke softies hè …


Dit artikel is 5.601 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Personeel van Lara, Rosie en Sam. Getrouwd met een fantastische vent. In het dagelijks leven zelfstandig professional, social media nerd en sushi-lover