Eindelijk is het dan zover: onze moeilijke bange asielkat Tony laat zich aaien… en niet te zuinig! Eigenlijk doen we tegenwoordig alles samen. Hij wacht zelfs op me voor de deur van het toilet.

Je hoort wel eens van die verhalen van verwilderde monsters die na twee weken spinnend bij het nieuwe baasje op schoot liggen. Zo dus niet onze Tony. Die begreep er in eerste instantie geen bal van. ‘s Ochtends vroeg kroelde hij tegen mijn been aan in bed, maar schrok zich rot als hij er (iedere keer weer) achter kwam dat er een mens aan dat been vastzit. Oh ja, oh been. Oh lekker. Rolliebolliebollie… euh wacht. Da’s je been hè. Ewl.

Achter de oortjes

Zoals dat bij wel meer relaties gaat: van het één kwam het ander. Dus mocht ik hem eventjes over de rug aaien. En over de staart. En de flank. En de kop. Achter de oortjes. Over de buik. Zien? Ik heb bewijs! Check dit filmpje.

Tegenwoordig kan ik hem zelfs kammen, iets dat me met onze poes Storm nog nooit gelukt is. Ik verdenk hem ervan dat hij soms net doet alsof hij het niet ziet omdat hij het stiekem best wel lekker vindt.

Bramauw

Tony is nogal euh… vocaal. Hij spreekt nu twee talen. Met Storm spreekt hij Miauw voor katten (burr burrrauw, bramauw, burrmurrr) en met ons spreekt hij Miauw voor mensen (mie-jauwww, miiiiieeewww).

Taalkundig zit het dus wel snor, maar een kattenbak met een klepje is na veelvuldig demonstreren nog steeds één groot raadsel voor Tony. Ook heeft hij de fase waarin hij door begint te krijgen dat zijn eigen staart van hem is nog niet bereikt. Hij jaagt er enthousiast op. (Hap! Au! Duh…)

Niets is meer veilig

De pingpongballen liggen inmiddels op onmogelijke plekken. Je kunt bij ons geen koekjestrommel meer opentrekken of er zit een pingpongbal in. We spelen nu flipperkast met elkaar, met z’n vieren ieder in een andere hoek van de kamer.

Oh, en wist je dat je in de kleding van het wasrek kunt klimmen? Tony wel. Mijn mooie blouse ook. Ik vond ‘m vanochtend op de grond, vol met halen. Bedankt kat. En als meneer niet in de was kan klimmen dan klimt hij óp het rek en mept de was naar beneden. Je moet toch echt even twee keer kijken als je ‘s ochtends wakker wordt en je kat komt langsgerend met een waszak in z’n bek!

Zal hij aan het voeteneinde gaan slapen of zelfs een schootkat worden? Lees binnenkort verder op Cattish hoe het Tony vergaat!

Lees meer

Deze blogs schreef ik al eerder over Tony:


Dit artikel is 4.848 keer gelezen | Geschreven door