Mijn katten zouden prima op hun plek zijn in het programma Cribs. Dat er een cameraploeg naar ons huis komt, de katten de deur opendoen en hun schatten en rijkdommen delen met de kijkers: 

“Dit is de eerste etage, hier hebben we 2 krabpalen, 3 slaaphutjes en een doos vol speelgoed. Oh ja, in die la zitten kattensnacks en inmiddels weten we ook hoe we die open moeten maken.”

Onder de indruk kijken de kijkers mee naar alle kattenspullen die de woonkamer sieren. De cameraman loopt verder naar boven, achter de 3 katten aan:

“Op deze etage hebben we 2 krabpalen en slapen we vooral op het bureau of op de kast in de werkkamer. Maar belangrijker is, dat we een eigen kamer hier hebben, speciaal voor ons. En oh ja, in die la zit nog extra speelgoed dat we altijd slopen, daarom is het verstopt. Maar we blijven proberen om die la ook op te krijgen.”

De camera zoomt langzaam langs de krabpalen en richting de eigen kamer. Daar staat hij stil bij de drie kattenbakken en het speelgoed dat ze keer op keer over de grond verspreiden. De 3 kijken tevreden.

“En hier op de derde etage slapen ze.” Laat Nicolai weten, verwijzend naar mij en mijn vriend-waarmee-ik-getrouwd-ben: “Hier hebben we een supergrote krabpaal uit Duitsland en 4 hutjes die we niet gebruiken, want we slapen liever op bed of op kleren die op de grond liggen, omdat we ze dan kunnen bedekken met vacht. Wie houdt er nou niet van vacht?” Nicolai kijkt vragen naar de camera.

Zo ongeveer stel ik me die uitzending dus voor.

Nieuw speelgoed

Maar goed. Ze zijn dus verwend. En kunnen op elk moment van de dag speelgoed uit een of andere la of doos trekken. En dat doen ze ook.

Vorige week kwam daar een nieuw speeltje bij, met dank aan de mensen achter Flying Frenzy. Zij stelden twee Flying Frenzy’s beschikbaar. Eentje om te testen en eentje om weg te geven via Cattish. Dus gingen we testen.

Ze zijn er gék op!

En dat was een opvallend groot succes. Voor het eerst (!!) vinden de drie musketeers het speelgoed, interessanter dan de doos. Dit is nog nooit gebeurd. Maar nog fantastischer is de reactie van de kleine Isadora. Niet alleen flipt zij bij elke beweging van de Flying Frenzy, maar elke keer dat ze de veer die aan het eind van het touwtje bungelt te pakken krijgt, weigert ze het niet alleen los te laten, maar gromt ze als een echte leeuwin naar iedereen die waagt een beweging richting haar veer (háár veer!) te maken.

Bedenk daarbij dat Isaodora nog een ukkie is en je snapt dat het een ultiem hilarische scene oplevert.

Bengaal proof

Maar dat is niet alles. Één van onze katten is Bengaal. En dat betekent dat elk speeltje (en doos waarin het geleverd wordt), per definitie dood moet. En Nicolai is een ster in het doden van speeltjes. Hier in huis worden alle veren en veerhengels geprepareerd voor onze Nicolai, zodat ze het net iets langer dan 20 minuten volhouden. De Flying Frenzy blijkt dus Nicolai proof te zijn. En Nicolai deed écht z’n best om het stuk te maken. Fail van Nicolai dus.

Afstandelijke Anastasia

Maar het meest fantastische van de Flying Frenzy is nog wel de reactie die het oproept bij Anastasia, onze wat meer ingetogen Maine Coon. Zij bekijkt de spelletjes van de andere twee meestal van een afstandje. Om die reden speel ik soms alleen met haar, met de deur dicht. Maar bij de Flying Frenzy deed zij – tot onze eindeloze verbazing – al de tweede keer dat we ermee speelden, mee. Zomaar. Uit zichzelf.

Ik kan dus overtuigd zeggen dat ik om ben. De kwaliteit, het effect op mijn katten en de mogelijkheden om de veer aan het einde te vervangen door ander leuk spul (leuk spul dat we al besteld hebben overigens), maken dit speeltje een succes én een aanrader.

Goed nieuws

We hebben dus één Flying Frenzy voor jou! Is dat fijn of wel? En die kun je heel simpel verdienen.

Het enige dat je hoeft te doen is ons vertellen waarom jij de Flying Frenzy moet winnen. Is het omdat je kat moet afvallen of omdat hij zooo schattig is (dan zien we graag foto’s), is het omdat jij zelf een goede reden hebt. Wat het ook is, deel het met ons hier op het forum en doe dat vóór 14 augustus. De Cattishredactie kiest daarna de winnaar en die krijgt een Flying Frenzy mét veer thuisgestuurd.

Doe je mee? Ga dan nu naar het forum en vertel ons waarom jij moet winnen.

Naar het forum >>

 

 

 


Dit artikel is 4.389 keer gelezen | Geschreven door