En dat heb ik dus niet bedacht, maar dat blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten in juni van dit jaar werden gepresenteerd. Amerikaanse onderzoekers voerde het onderzoek uit onder 600 universitaire studenten en concludeerden dat kattenmensen slimmer zijn.

Volgens de onderzoekers zijn hondenmensen levendiger en meer geneigd om naar  buiten te gaan en met mensen te praten. Terwijl kattenmensen introverter zijn en eerder geneigd om thuis bijvoorbeeld een boek te lezen.

Overigens waren honden wel populairder bij de studentenpopulatie dan katten. Slechts 11% gaf aan een kattenmens te zijn, terwijl 60% zichzelf een hondenmens noemde, de resterende groep had geen specifieke voorkeur of vond geen van beide leuk.

Hoe gedegen dit onderzoek is, is niet helemaal duidelijk. Maar de conclusie onderschrijven wij natuurlijk direct. Lees ook dit artikel over waarom kattenmensen betere leiders zijn.


Dit artikel is 5.082 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.