Ik ga jullie vertellen over mijn drie eigenzinnige dames

Hoi, ik ben Jennifer en ik hoop nog veel te gaan bloggen voor Cattish. Ze zochten mensen met een passie voor schrijven en katten. Nou, ik heb beide! Al van jongs af aan heb ik katten om mij heen. Katten brengen mij rust en vrede. Ik kan mij niet een tijd herinneren dat ik geen katten om mij heen gehad heb.

Waar ga ik over bloggen?

Ik ga bloggen over mijn drie snoezelige vriendinnetjes, Lucy, Chassey en Amy. Ik zal zo nu en dan met jullie één van mijn verhalen delen, wat ik meemaak in mijn dagelijkse leven wanneer ik samen ben met die drie. Aan de hand van een karakterbeschrijving zal ik proberen om jullie een beeld te geven van hoe de drie dames zijn.

Lucy

Lucy is geboren op 14 maart 2007 en is een roodharige poes. Zij is wat betreft bouw een atletische en slanke poes. Zij houdt ervan om vooral naar buiten te gaan, lekker een blokje om en wanneer zij binnen is, tsja, dan is het een beetje een saaie poes. Dan is Lucy meer van het rustig liggen, weinig doen en vooral naar je toe komen wanneer zij de brokjes hoort, zij is er dan snel bij en geniet van haar eten. Lucy houdt van aandacht en laat dit ook wel merken, voor haar maakt het niet uit of zij dit krijgt van kinderen of volwassenen. Zij komt dan bijvoorbeeld kopjes geven bij je of springt uit het niets in je nek. Lucy kan ook heel goed aangeven wanneer zij even geen aandacht wil, dan draait zij nukkig haar hoofd om, zwiept met haar staart en loopt gewoon bij je weg. Haar lievelingsplekje om te liggen is de slaapkamer. Zij kan hier het meeste tot rust komen. Wanneer zij dan in een gekke bui is, kan zij in je nek springen en op de klerenkast die in de slaapkamer staat. Wanneer ze dit zat is springt ze vanzelf weer op het bed. Op deze manier heeft ze even een moment het overzicht over de hele slaapkamer.

Lucy

Lucy

 Chassey

Chassey is geboren op 14 maart 2007 en is uit hetzelfde nest als Lucy. Zij is een witte poes. Zij is een wat stevige poes. Zij doet alles op haar dooie gemak, houdt van eten en kan behoorlijk speels zijn. Soms heeft zij ook weleens last van een jaloerse bui, dan is het oppassen voor een kattenhaal. Chassey is een poes die wisselend is wat betreft aandacht. Ze mag je wel, of ze mag je niet. Dit laat ze ook goed blijken, dit is dan te zien aan de blik in haar ogen. Met kinderen heeft Chassey op zich weinig moeite, maar zodra kinderen wat te wild gaan doen in haar omgeving dan is het voor Chassey genoeg en laat zij dit weten door uit te halen met een kattenhaal. Verder gaat zij lekker haar eigen gang. Zij kan weleens met Amy in conflict zijn, dit is dan op een spelende wijze.

Chassey

Chassey

Amy

Amy is geboren op 12 september 2013 en is een wit/zwarte poes. Voor een poes is zij wat klein van formaat. Amy is een poes die ontzettend van aandacht houdt, vooral bij mensen die vertrouwd zijn voor haar. Zij laat dit erg blijken door tegen je aan te kruipen wanneer je op de bank zit of wanneer je op bed ligt. Verder wanneer je door de kamer loopt probeert ze je aandacht te trekken door middel van miauwen en kopjes geven tegen je benen. Wanneer zij mensen niet kent hebben die pech, dan komt ze niet. Ze kan soms hele verhalen vertellen, om gek van te worden. Verder heeft zij ook een karaktertrek om samen te willen eten. Alles wat het vrouwtje of het baasje op het bord heeft, wil zij ook. En ze zal het krijgen ook!!! Van oorsprong komt zij van een boerderij, misschien dat zij daarom zo van muizen houdt. In de omgeving waar ik samen met mijn vriend woon jaagt zij namelijk graag op muizen en eet deze met huid en haar op. Heel soms vliegt er ook wel eens een vogel laag door de tuin heen en wanneer Amy deze dan te pakken krijgt, smult zij deze ook met huid en haar op.

Amy

Amy

Wat voor karaktertrekken zien jullie terug in jullie kat of poes?


Dit artikel is 3.610 keer gelezen | Geschreven door