Mr. Darcy is een echte Brit: hij is welopgevoed en goedgemanierd. Kortom: een kater zoals een kattenkapster ze graag op de trimtafel heeft.

DSC_1608

Mr. Darcy is een jonge Britse korthaar. Zijn bazin heeft hem genoemd naar een van de personages in het boek Pride en Prejudice van Jane Austen. Deze Mr. Darcy is een man die zeer welgesteld en goedgemanierd is, maar aanvankelijk ook erg gesloten en stug. Later in het verhaal blijkt hij toch ook erg vriendelijk, behulpzaam en gastvrij te zijn. Uiteindelijk weet hij de mooie Elizabeth voor zich te winnen.

 

Rustig en beheerst

Mr. Darcy stapt rustig uit zijn reismandje en gaat op de tafel liggen. Met zijn groene ogen kijkt hij mij vriendelijk aan. Hij vertrouwt erop dat het hier gezellig en aangenaam is en blijft. Als ik zijn nagels knip en zijn vacht kam, blijft hij onverstoorbaar liggen. Ik kan hem optillen of verschuiven om ergens beter bij te kunnen met de kam, het lijkt hem niets uit te maken.

 

Rokkostuum

Mr. Darcy draagt een keurig grijs-zwart rokkostuum van talloze vaste en losse haren. Britse kortharen hebben vaak een hele dikke teddyberenvacht, waar je met een kam maar moeilijk door komt. De haren van Mr. Darcy zitten veel minder dicht bij elkaar en zijn vacht is dan ook veel losser. Daarom gebruik ik voor hem kammen met tanden die wat dichter bij elkaar staan. Daarmee haal ik alle oude onderwol eruit. De haren zitten zo los dat ik zijn huid niet eens met mijn duim hoef tegen te houden. Als ik klaar ben, ziet Mr. Darcy er weer prachtig uit.

 

Gentleman

Meestal is het maken van de voor- en nafoto het moeilijkste onderdeel van trimmen. De katten zitten niet stil of kijken nét niet op het juiste moment in de lens. Maar deze Britse gentleman is een perfect fotomodel. Hij gaat er eens goed voor liggen, met zijn voorpootjes ontspannen voor zijn borst gevouwen, en trekt een ernstig gezicht. Net als Elizabeth in de roman van Jane Austen val ik als een blok voor de charmes van Mr. Darcy!


Dit artikel is 4.037 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Ik heb altijd katten gehad en vind ze fascinerend. Daarom ben ik in 2012 mijn bedrijf Prachtkat gestart. Het doel daarvan is het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dat doe ik o.a. met kattengedragsadvies, trimmen bij de kat thuis zonder narcose en voorlichting te geven over gedrag en vachtverzorging. Ooit ben ik begonnen als onderwijzeres en nu vind ik het leuk om kinderen (en volwassenen) in contact te brengen met katten (en andere dieren) om ze te leren en zelf te laten ervaren wat een dier is en hoe hij leeft. Dit d.m.v. het geven van dierenlessen bij bijvoorbeeld een kinderboerderij. Zelf heb ik twee Maine Coons en schrijf ik een column in 't Is Coontime.