De kat is momenteel het populairste huisdier in Nederland. Toch wordt ze nog steeds gezien als ondoorgrondelijk en mysterieus. Wil je eens wat meer weten over katten en hun gedrag, dan is deze cursus van 4 avonden aan de Volksuniversiteit Utrecht iets voor jou.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de oorsprong van de kat en de ontwikkeling tot de huiskat van nu.
We bekijken de diverse levensfasen van de kat, van kitten tot seniorkat.
Hoe communiceert een kat, wat bedoelt de kat met haar lichaamstaal? Welke eisen stelt een kat aan haar leefomgeving, vindt een kat het prettig om met soortgenoten te leven of juist niet? Wat doet stress met een kat?
Ten slotte gaan we in deze lessen ook in op kleine gedragsproblemen. Vrijwel iedere kattenbezitter loopt wel eens tegen een probleem aan: wat doe je als je kat in huis plast, hoe leer je een kat af om aan de bank te krabben, mag je een kat straffen?

Aan het eind van deze cursus ben je op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van kattengedrag en heb je heel wat geleerd over het geheime leven van je kat!

De cursus wordt gegeven door Liesbeth Puts, gecertificeerd kattengedragsdeskundige.
Aanvang: 7 oktober, georganiseerd door de Volksuniversiteit Utrecht.
Voor meer informatie of om je aan te melden, klik hier.


Dit artikel is 4.607 keer gelezen | Geschreven door