Op de parkeerplaats naast mijn huis in de binnenstad lopen een stuk of 6, 7 katten rond. Eén daarvan kwam altijd luid miauwend om aandacht vragen. 

Als echt poezenvrouwtje aaide ik dus deze lieverd, liep door naar mijn huis en knuffelde dan mijn eigen bejaarde poes. Twee weken terug dacht ik, kom, ik probeer het gewoon. Het is een magere kat, ik laat hem een hapje eten en dan weer naar buiten. Nou, dat pakte anders uit. Hij kwam binnen, vloog op het eten af en ging daarna op zijn gemak op een stoel liggen. En een open voordeur was geen aanleiding om weer te gaan. Hij volgde me als een hondje door het huis, wilde op schoot en ja, hij sliep bij mij op bed die nacht.

Van wie is dit poezenvrouwtje?

De volgende dag was er wat lichte onenigheid tussen mijn bejaarde Meissie en deze indringer. Hij werd net iets te brutaal met eten en mijn dame begon te sissen. Toen onze gast te ver ging heb ik hem opgepakt en buiten gezet. Er is al een dame poes hier, met de oudste rechten, immers. Dit poezenvrouwtje is van haar.

Maar ja…. de volgende dag… je raadt het al, hij liep weer als een hondje mee en viel het eten aan alsof hij uitgehongerd was. Die avond heb ik met enige moeite ook een teek uit zijn vacht gehaald en kwam ik erachter dat hij waarschijnlijk een keer botten gebroken heeft rond zijn heupen of rug. Er zit een rare harde bult op zijn rug, die voelt als bot. Toen ik daar aaide en voelde begon hij te bijten en blazen. Honger, teek, gebroken botten, altijd buiten, diepe krabben op zijn neus? Van wie hij ook is, ze zorgen niet goed voor hem.

Poes kiest personeel

Katten zijn hedonisten. Ze willen een warm plekje, goed voer, aandacht, vrijheid. En als jij dat niet biedt? Voor jou een ander. En deze jonge witte kater met wat koeienvlekken heeft nu duidelijk nieuw personeel gevonden in mij. Hij springt overal op; op het aanrecht, op het dressoir, tukje op de vensterbank, hij voelt zich thuis hier. Ja, eigen poes Meissie reageerde wat geschrokken. Maar geen van beiden is agressief.  Ze heeft hem nu twee keer met wat blazen verteld dat zij toch echt de meesteres van het huis is en dat hij te gast is… maar ze lijken het goed genoeg te kunnen vinden. Sinds gisteren slapen ze beiden bij mij op het bed.

Cat-nap?

Naamloze aanloper is nu twee weken hier. De hele dag en nacht. Mocht hij al een keer via de voordeur naar buiten gaan dan komt hij na een paar uur via de binnenplaats en achterdeur luid miauwend weer binnen. En neem van mij aan, dat is een kunst op zich want ik woon in een soort hof waar geen achteringang is. Hij moet dus via daken en schuttingen weer hier binnen zien te komen. Hij is lief, brutaal, aanhankelijk, hongerig en speels. Maar mijn geweten knaagt. Mag ik hem dit thuis bieden of moet ik hem buiten zetten, omdat hij vast een eigen thuis/baasje heeft?

Wat zou jij doen? Buitenzetten of houden?

 

 

 


Dit artikel is 3.610 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Levenslang kattenvrouwtje. Trotse eigenaar/personeel van een tandeloze oude poes, Meissie