Even wennen, ik ben weer aan het werk. Voor Lucy, Chassey en Amy betekent dat wennen aan een ander dagritme. Het is normaal voor ze dat ik als vrouwtje in de avond veel thuis ben. Ik had officieel vakantie van school, dat is voor mij dus de periode van extra werken. Het baasje, mijn vriend, is ook niet altijd in de avond thuis wegens zijn werk. Een frisse neus halen voor de dames zit er daardoor wat minder vaak in.

De meiden vinden naar buiten gaan juist zo fijn omdat wij in een omgeving wonen die erg landelijk is. Bijna de hele vakantie had ik soms wel twee diensten op een dag. Mijn meisjes vroegen tussendoor alle aandacht die ze konden krijgen. Lucy wilde een aai over haar bolletje, Chassey liep achter me aan voor aandacht en Amy riep wat naar me en draaide om me heen voor aandacht. Als mijn vriend niet thuis was in de nachten dan sliepen de meiden bij het vrouwtje in bed. Door al dat werken ging de tijd wel snel voorbij, de dag dat ik op vakantie kon.

Vakantiekriebels ook voor de poes?

Ik kon mijn spullen in gaan pakken om op vakantie te gaan.

my-pics

De drie eigenzinnige dames keken me stuk voor stuk met een eigen blik aan en ik vroeg me af, wat zouden zij denken? Lucy, de rooie poes had een blik die me vroeg haar niet achter te laten. Ik had het idee dat ze het aanvoelde dat ik er tussenuit ging. Lucy heeft het eerder meegemaakt. Twee jaar terug al. Chassey keek me aan alsof ze het allemaal wel best vond, zolang er maar iemand was die voor haar zorgde en er voldoende eten was. Amy keek me aan met een blik in haar ogen die wat vragend was, het leek alsof ze niet begreep wat er aan de hand was. Voor haar was het dan ook de eerste keer dat beide baasjes weg van huis gingen.

Kat in de koffer

Toch dartelden ze alle drie zo nu en dan eens om me heen, om te kijken wat ik toch allemaal aan het doen was, vooral op het moment dat ik mijn koffer tevoorschijn haalde. Ik wist zoals gewoonlijk van gekkigheid weer eens niet wat ik allemaal mee moest nemen voor de vakantie. Ik legde de koffer open op bed en stond met mijn rug naar het bed toe om de kast in te turen om te bedenken wat ik mee ging nemen. Ondertussen zaten mijn meiden op het bed afwachtend te kijken wat er verder ging gebeuren. Ik besloot maar te gaan voor wat luchtige zomerjurkjes. Ik gooide een stapel op het bed en ook al in de koffer en ik ging daarna verder met bedenken wat ik nog meer mee moest nemen. Terwijl ik weer even tijd nodig had om na te denken draaide ik mezelf om. Ik zag dat de katten hadden besloten om ook maar mee te gaan op vakantie. Vooral Chassey, die lag heerlijk in mijn koffer, bovenop een stapeltje kleding.

2014-08-14 22.52.58

Wat is jouw grappigste fotomoment van je kat voordat je op vakantie ging?

 


Dit artikel is 4.508 keer gelezen | Geschreven door