Het hek is van de dam: bange Tony is helemaal los. Hij spit plantenbakken om, vangt zijn eerste vogeltje via het raam (!) en komt vervolgens behaaglijk tegen je aan kroelen om het goed te maken.

IMG_20140719_111940

Tony met Storm

Om te vieren dat het bij ons in huis in de zomer warmer dan 35 graden wordt, hadden we een palmboom aangeschaft. Dat tropische feestje was van korte duur. In één nacht had Tony zowel de boom gekortwiekt als alle aarde uit de pot gegraven. Nu is de boom in kwestie licht giftig voor katten (slijmvorming), dus deze kon meteen de deur uit. Niet dat het kattenkwaad daarbij bleef…

Overal bloed en veren

Tony is een mirakel. In mijn loopbaan als kattenvrouwtje is hij de eerste binnenkat die het voor elkaar heeft gekregen binnen een vogeltje te vangen. Ik zal het even uitleggen, al snap ik het zelf ook nog niet helemaal. Het raam stond op een kiertje, waar een kat onmogelijk doorheen kan.

Manlief en ik gingen een kwartiertje de deur uit om een ijsje te halen. Bij terugkomst lagen er overal bloederige veren. Wie lag daar voldaan zijn pootjes te likken onder de eettafel? Juist, Tony. Wat voor vogel het geweest is, kunnen we niet zeggen. Een donkere die door een kiertje van vijf centimeter past.

‘Volwassen kat probeert eigen staart te vangen’

Dat is de titel van dit filmpje dat ik onlangs op Youtube zette. Want laten we wel wezen, het is nou niet bepaald het toonbeeld van volwassenheid om steeds weer in je eigen staart te bijten. Om daar vervolgens nog van te schrikken ook.

Niet zozeer onvolwassen, maar wel onkattig: Tony zwemt graag als het warm is. Zet ik een teil voor hem neer, dan gaat hij met alle vier zijn pootjes erin. Kleinere bakjes water gooit hij om en gaat dan in het water liggen rollen. Echt waar.

Superaanhankelijk

IMG_20140727_084118

De onschuld zelve

Ondanks alle streken en rariteiten zijn we echt dol op Tony, die we in het voorjaar uit het asiel haalden. Sinds huisgenootje-poes Storm even werd opgenomen in een dierenkliniek, is hij superaanhankelijk. Toen Storm na een weekje terugkwam van de dierenarts, werd ze warm door hem onthaald. Tony’s poes-plak-aan-liefde kent geen grenzen.

En voor wie het zich afvraagt… ja, onze deugniet klimt ook nog steeds in het wasrek.

Lees meer

Deze blogs schreef ik al eerder over Tony:

Volgende keer: als Tony alles nadoet wat zijn grote voorbeeld Storm doet… komt hij dan ook op schoot? Stay tuned!


Dit artikel is 3.781 keer gelezen | Geschreven door