Ik heb altijd gedacht dat jaloezie een menselijke eigenschap was. Dat katten daar ver boven verheven waren. Nou…. niet dus.

Meissie

Ik ben al een jaar of 5 het personeel van Meissie. Meissie komt uit een asiel. Toen ik een kat zocht keek ik op de site van het lokale asiel en ik dacht.. wat zit MIJN kat daar nou te doen? Dus ik ben haar gaan halen. Een heel meisjesachtige dame. Licht loensend, spits koppie. Vreselijk schuw en bang toen ze bij me kwam. Met oorinfecties, die volgens het asiel chronisch waren.  Ze bivakkeerde een week of 3 in het washok, achter de wasmachine. Dus voer in het washok, bak in het washok. Na die tijd vond ik het wel mooi geweest. Mijn zoon kwam langs met de lashandschoenen van zijn vader, blazende kat achter de wasmachine vandaan, washok op slot.
Dat was het begin van een mooie relatie. Meissie verstopte zich nog wat achter de bank, maar binnen korte tijd werd zij de heerseres van het huis. En oorinfecties? Never nooit meer. Het was allemaal stress.

Tandeloze muts

Helaas had ze wel een ander probleem, te doen met een aangeboren afwijking en haar leeftijd. Haar gebit was zo slecht dat ik haar tanden heb moeten laten trekken. Eerst een deel, 2 jaar later de rest. Het is dus een tandeloze dame. Die wel heel makkelijk harde knabbels eet en een pesthekel had aan blikvoer. Zelfs met hechtingen in haar bek van het tanden trekken, wilde ze niet anders dan harde knabbels.

Jaloers op Aanlopertje

Aanlopertje

Toen kwam Aanlopertje. De straatkat die geen thuis lijkt te hebben. De witte knuffel met koeienvlekken. Een jonge kater die niets liever doet dan kroelen. Maar vooral niets liever doet dan eten. En die lust blikvoer. Hoe meer, hoe liever. Goedkoop? Maakt niet uit! Hij slaat het eten uit je handen, slaat zelfs de boterham van je bord. Alles om eten te krijgen. En ja… opeens gingen bij Meissie alle remmen los. Ze wou ze ook blikvoer. Luid miauwend als het blik te zien was. 3 x per dag zeurend. Blik, blik, blik!
In 5 jaar tijd heeft deze dame geen worst gelust. Geen kaas. Geen vlees. Geen vis.
Je raadt het al. Ze eet nu worst, ze eet vlees, ze eet vis. Kaas nog niet, maar kan me zo maar indenken dat dit ook nog komt.

Dat is mijn plekje

Nog een teken van jaloezie. Ik heb een dressoir in mijn woonkamer. Weinig opwindend, Meissie negeerde het waar ze bij stond. Maar Aanlopertje? Die sliep daar bijna de hele dag. Zodra Aanlopertje zijn kont had gekeerd lag Meissie opeens op het dressoir.

Herken je dit? Heeft jouw kat ooit zijn/haar gedrag aangepast, nadat er een andere kat in huis kwam?

 


Dit artikel is 4.302 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Levenslang kattenvrouwtje. Trotse eigenaar/personeel van een tandeloze oude poes, Meissie