Spelen met onze katten doen we allemaal. Maar kijkt jouw kat ook films op tv? Of luistert hij wel eens naar een katten cd? Entertainment voor katten is hot. Weg met de verveling!

Verzoeknummertjes voor katten

Doe jij het ook? De tv of radio aan laten staan voor je kat wanneer je van huis weggaat? Veel mensen zetten de radio op hun favoriete kanaal, zodat het niet zo stil is in huis.  Volgens dierkunde professor Charles Snowdon, worden deze goede bedoelingen heel anders beleefd door onze katten. Een voorkeur voor pop, rock of klassiek kennen ze helemaal niet. Wat ze wel lekker vinden klinken, is muziek speciaal ontwikkeld voor katten. Jawel, het bestaat. Muziek met klanken, toonhoogtes en een tempo, specifiek afgestemd op het fijne gehoor van onze huispanters. Hoe dat klinkt kun je beluisteren op de website van Music for cats. Benieuwd of jouw kat ook swingt op de klanken van deze muziek? Voor iets meer dan € 1,50 kun je hier een liedje downloaden.

Zelf heb ik een tijdje geleden de cd Music for cats and friends besteld. Deze katten cd is ontwikkeld door professor Hermann Bubna-Littitz om katten in de relaxmodus te brengen. Ook op mensen belooft deze cd een ontspannend effect te hebben. Dat laatste is bij ons thuis zeker niet het geval. Mijn lief vroeg zich, na een aantal keer afdraaien van deze cd, toch echt af wat er mis is gegaan met mijn muziekvoorkeur en werd zelfs zenuwachtig van het getingeltangel. Ook onze kat werd er niet rustig van. Maar goed, de reviews zijn fantastisch. Kennelijk is mijn kat al relaxed genoeg en voegt in zo’n geval een muziekje weinig toe. In dit filmpje zie je het effect bij katten die voorafgaand aan het afspelen van de cd gestrest waren en nadien een stuk kalmer. Het werkt dus echt.

Met een filmpje op de bank

Als we dan toch bezig zijn, kunnen we in plaats van de radio ook de tv wel aan laten staan. Maar ja, voor welk programma zakt je kat onderuit? Meghan Koley bedacht een speciaal Youtube kanaal voor katten. Op haar kanaal kun je kiezen uit legio kattenfilmpjes. Welke kies jij voor je kat? Ga je voor het aquarium, de krekels (ranzig), het vogelhuisje of toch maar voor de rennende eenden. Keuze genoeg denk ik zo. En met meer dan 14000 kittige abonnees, zou je toch denken dat er ook vast iets leuks bij zit voor je eigen kat.

Maar er is meer, veel meer. Op Telekat lopen de muisjes piepend door het beeld. En via Kittyshow.com trakteer je jouw kat op soundtracks van insecten, terwijl de bijen en vlinders door het beeld dwarrelen. Het Britse Catdreams garandeert zelfs absolute catisfaction bij het aanschaffen van hun anderhalf uur durende DVD. Je kunt er van vinden wat je wilt, maar voor katten die de hele dag alleen thuis zitten en niet naar buiten kunnen voor hun dagelijkse portie live entertainment, zijn deze dvd’s misschien een welkome aanvulling.

In Amerika bedachten de makers van de bekende Temptations kattensnoepjes zelfs een fantastisch filmpje. De workit kitty aerobic klas:

Nu is dagelijks slaphangen op de bank niet bepaald gezond voor je kattenbody. Zelf ben ik meer een voorstander van interactie met bijvoorbeeld een hengeltje. Laat ze maar lekker rennen en vliegen met hun gespierde lichamen. Hoe zijn jullie eigen ervaringen met kattenmuziek en dvd’s?

 


Dit artikel is 4.154 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Blanche Overgaauw

Catwoman pur sang, koffiegek en wild van jurkjes. Gediplomeerd kattengedragsdeskundige voor mijn eigen bedrijf: Kattenconsult. Natuurlijk personal assistent van circusartiest (vermomd als kater) Pringle. Bovendien enthousiast stukjesschrijfster voor Cattish! Check voor meer info: www.kattenconsult.nl