Behandel jij je kat ook als een koning? Ik koop bijvoorbeeld regelmatig een nieuw handgemaakt wollen mandje, of een superdeluxe hengeltje om mee te spelen. Maar sommige mensen pakken het een stuk grondiger aan. Lees en verwonder.

Leven in een sprookje

Kattensprookjes bestaan echt! Gecreëerd door de welgestelde elite die tonnen nalaten aan hun huisdier. Hun menselijke erfgenamen hebben hierbij compleet het nakijken. Tot grote schrik van de familie, liet  bijvoorbeeld de Amerikaanse Leon Shepperd vorig jaar zijn twee geliefde katten niet alleen 200.000 Euro na, maar ook een huis in Memphis met een lap grond van maar liefst 1300 vierkante meters.

Ook in Europa weten we onze nalatenschap goed te besteden. Rome kent vele zwerfkatten en Tommasino was één van hen. Toen Tommasino 4 jaar oud was, werd hij van zijn zwervende bestaan gered door Maria Assunta. In 2011 stierf Maria op 94-jarige leeftijd en liet haar geliefde ex zwerfkater achter met het enorme bedrag van 11,7 miljoen Euro!  Ook haar huizen in Rome, Milaan en Calabrië, staan volledig tot zijn beschikking.

De Britten maakten dit al eerder mee. Ben Rea liet zijn kater Blackie een niet gering bedrag van 15 miljoen Britse ponden na, waarmee Blackie direct in het Guinness Book of World Records terecht kwam als de rijkste kat ter wereld.

In Nederland kunnen we geen geld of huizen rechtstreeks nalaten aan ons huisdier. Wel kun je in een testament laten vastleggen wat er met je geld moet gebeuren als jij er niet meer bent. Zo kun je een familielid of vriendin aanwijzen die de verzorging van jouw kat overneemt, met het geld wat jij nalaat. De notaris legt dit allemaal voor je vast. Besluit deze persoon je geld voor eigen gebruik in te zetten? Dan zijn ze strafbaar en kunnen ze aangeklaagd worden.

Foto’s delen in stijl

Ook op Instragram en Tumblr nemen rijke katten het heft in handen. Luxepoezen poseren hier bevallig voor de camera, compleet met diamanten halsbandjes, naast flessen champagne, in Louis Vuitton handtassen. Op de Rich Cats of Instagram en CashCats.biz, kan iedereen wereldwijd een foto van zijn kat posten. Ook meedoen? Haal je Porsche maar vast uit de garage en zet je kat op de bestuurdersstoel. Succes gegarandeerd.

Allemaal onzin? Nou ja, dat weet ik nog niet zo zeker. Dankzij de enorme populariteit van deze rijkeluispoezen, is er nu wel extra aandacht voor de asielkatten uit Oakland. Met behulp van crowdfunding, organiseert kattencafé Cat Town Oakland een expositie met kattenfoto’s en mixed media portretten. De kunstenaars hebben allemaal eerder een foto ingestuurd voor Cashcat.biz. Zo ontstaat er een platform voor onbekende kunstenaars en vinden de asielkatten op een ludieke manier een nieuw thuis.

Koks voor katten

Een kattenkok of verjaardags-taartenbakker voor katten heb ik nog niet kunnen ontdekken. Misschien een gat in de markt? In Duitsland zie je inmiddels wel huizenbouwers voor honden. Deze bedrijven bouwen luxe mini villa’s voor de viervoeters van rijke Amerikanen, compleet met Italiaanse tegelvloer en terracotta dakpannen. In Amerika zijn er bedrijven die een volledige garderobe aanbieden voor je huisdier of georganiseerde verjaardagsfeestjes inclusief gepersonaliseerde uitnodigingen.

Volgens mij duurt het nog wel even voor deze rage naar Nederland overwaait. Al zie ik in mijn kennissenkring toch langzaamaan steeds meer verjaardagsfeestjes voor honden en katten gevierd worden. Hoe zit dat bij jullie? Vieren jullie de verjaardag van je kat?


Dit artikel is 3.825 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Blanche Overgaauw

Catwoman pur sang, koffiegek en wild van jurkjes. Gediplomeerd kattengedragsdeskundige voor mijn eigen bedrijf: Kattenconsult. Natuurlijk personal assistent van circusartiest (vermomd als kater) Pringle. Bovendien enthousiast stukjesschrijfster voor Cattish! Check voor meer info: www.kattenconsult.nl