In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Aytmara Pellegrom-Hersisia de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

3

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik heb katten nooit leuk gevonden in tegenstelling tot mijn man. Om hem een plezier te doen hebben we een kitten genomen. Toen was ik 27 jaar oud. Ik was niet van plan om me veel met het katje te bemoeien.. Maar wat bleek hij leuk te zijn! Een jaar later hadden we er 3!

Hoe heet je kat/heten je katten?

Ze heten Pixel, Pepper en Percy. Pixel omdat hij een stip op zijn neus heeft, Pepper omdat hij rood is en Percy omdat we nog een naam met een P nodig hadden.

Wat is hun favoriete speeltje?

Dat moet wel een laserlampje zijn. Ze worden helemaal wild, zelfs Pixel, die dikzak luiert eigenlijk voornamelijk de hele dag, totdat hij zo’n lampje in de gaten krijgt. Levende muizen en vogels zijn helaas ook favoriet, na het arme beestje een lange tijd heen en weer geslagen te hebben wordt hij opgepeuzeld.

..en hun favoriete speelplek?

Dat is zeker weten buiten. Pixel kan het zelfs niks schelen of het regent, stormt of onweert. Des te interessanter lijkt hij het buiten te vinden. Pepper vindt het vooral leuk om zich in het territorium van andere katten te begeven. Hij komt hierdoor regelmatig gehavend thuis. Percy is bang voor alles en verschuilt zich het liefst in de struiken. :-)

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Er ligt een kledingroller in de auto, op de slaapkamer en in de keuken. En zwarte kleding koop ik al heel lang niet meer. ;-)

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Drie geweldige maakt-niets-uit katten. Waarvan ik Percy, ondervoed, ziek en onder de vlooien en wormen heb opgehaald bij een gezin dat hem zwaar verwaarloosde. Ik heb wel een voorkeur voor katten die ons het hardste nodig hebben. Voor een raskat zou ik daarom niet snel kiezen.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Drie katten, die het liefste alle drie bij ons op bed slapen. Dat werkt meestal niet, ze proberen elkaar gewoon van het bed af te pesten. Pepper wint meestal dus die blijft liggen, Pixel ligt beneden op de bank en ik zou niet weten waar Percy slaapt, waarschijnlijk ergens in een donker hoekje waar niemand hem vindt.

Zacht voer of brokjes?

Beide, brokjes krijgen ze onbeperkt, zacht voer af en toe.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Praat met je katten! Zo leuk om contact te maken met je kat door in hun taal met ze te praten. Met Pixel heb ik hele gesprekken door met mijn ogen te knipperen. Ik praat daarnaast met mijn katten alsof het mensen zijn. Ze begrijpen me meestal wel! Dat betekent nog niet dat ze zich er iets van aantrekken, maar dat is eigenlijk het leuke aan katten. Ze doen gewoon waar ze zin in hebben en dat moet je ze vooral laten doen!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.457 keer gelezen | Geschreven door