In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Lise de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

0

Hoe heet je kat/heten je katten?

James en Mr. Bojangles (ook wel Boji of kleine). James is een ontzettend lieve, rustige je-weet-wel kater:  onzeker, vriendelijk, afgezonderd. Een hartziekte, darmproblemen na een trauma bij /in een kiepraam. Onvoorwaardelijke liefde en ontzettende knuffelkont bij mij. Heel makkelijk (o.a. met het geven van medicatie rechtstreeks in z’n bek of bij de dierenarts).

Boji is een echte puberkitten, een dondersteen en energie voor 10. Houdt van knuffelen, maar wel op zijn eigen voorwaarden en tijden.. en je mag hem vooral niet vasthouden. Wil ontzettend graag met James samen zijn, maar kan ook vaak het bloed onder James z’n nagels vandaan halen. Lekker brutaal en weet goed wat hij wilt. Ontzettend speels en heerlijk beestje!

Wat is hun favoriete speeltje?

Het laserlichtje staat met stip op nummer één, de hoogste sprongen en snelheden worden gehaald tijdens het spelen. Verder vinden ze het ook leuk om een speeltje aan een hengel te hebben en een bal in een baan is ook wel prima.

..en hun favoriete speelplek?

In de woonkamer, maar ook heerlijk om lekker buiten in de kattenren te kijken, ruiken, krabben, klimmen en spelen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Rond de verhaartijd is het echt ontzettend moeilijk! Maar met veel stofzuigen en veel kledingrollers gaat het redelijk.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Asielkat. Ik vind het dan wel heel mooi om een langharige kat te hebben (James is dat en heb ik gekregen van de buren), maar uit het asiel red je een beestje!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Bij mij op bed of beneden op de bank of de mat. Meestal liggen ze in mijn knieholtes lekker te slapen, maar soms hebben ze meer zin om beneden te liggen .

Zacht voer of brokjes?

Brokjes i.v.m. speciaal voer voor darmen en blaas. Het liefst eten ze echter al het andere eten; vlees, melk, yoghurt, chips, aardappelen, pasta, soep, etc.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Hou van je kat en als je goed oplet weet jij het beste of er iets met je beestje is. Vertrouw op je gevoel, mijn gevoel heeft er nog nooit naast gezeten!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.175 keer gelezen | Geschreven door