In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Evy de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was 10 jaar oud. Ik wilde heel graag een huisdier en dit werden twee katten. Na een halfjaar moesten ze echter al weg. Ik vond de kattenbak stinken en mijn broer vond het voer stinken. Mijn vader vond er niks aan en vond het bovendien heel erg dat ze in de meubels en gordijnen hingen. 5 jaar geleden ging ik op mezelf wonen en heb ik twee kittens genomen.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Ze heten Bijou en Gucci. Bijou is zwart/wit en is heel erg gericht op eten. Ze vliegt van haar plekje als ze de koelkast hoort en je kan niks op het aanrecht laten staan. Ze kan ook heerlijk kroelen als ik in bed lig. Dan komt ze in m’n armen liggen en val ik zo in slaap. Ook speelt ze vaak verstoppertje achter de gordijnen en kan zelf deuren openmaken. Ook kan ze heerlijk kletsen.

Gucci is veel minder gericht op eten. Als je d’r roept voor een extraatje doet ze soms niet eens moeite. Toch is ze ook wel eens op het aanrecht te vinden, al is dat minder voor ‘t eten. Ze doet ook veel minder moeite bij speeltjes met eten. Ze kan wel lekker stoeien, al heb je vrijwel meteen krassen en tanden in je hand. Toch ligt ze ook het liefst vlakbij je en heel soms komt ze bij je op schoot.

Wat is hun favoriete speeltje?

Bijou speelt graag met propjes. Deze schopt ze vooruit en rent er achteraan. Dit doet (Gucci ook) ze ook met de sluiting van broodzakken. Daarnaast hebben ze een hengel met balletjes die ook wel leuk is (zolang het beweegt) Ook rennen ze graag achter een touw aan.

..en hun favoriete speelplek?

Ze spelen graag in de doos, dan gooien ze een speeltje erin en duiken er zelf op. Ook vinden ze een stoelpoot leuk: ze leggen dan het speeltje achter de stoelpoot en duiken er dan op. Ook de trap is favoriet.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee, maar ik doe er niet echt iets tegen. Hoogstens een keer extra borstelen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt niks uit, uiteindelijk gaat het meer om het karakter van een kat.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Bijou slaapt het liefst in m’n armen of rondom mij op bed. Vast omdat dit zo lekker warm is. Ook Gucci ligt graag op bed. Verder liggen ze graag samen op het grote (honden)kussen, het ronde mandje dat op een voetstuk staat en waar ze lekker in kunnen kruipen en ook wel eens op de mat.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes. Dit zijn ze gewend en als ik met feestdagen natvoer probeer, laten ze dit soms zelfs bijna onaangeraakt staan. Mengen met brokjes helpt dan wel, maar ik hou het gewoon bij brokjes!

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Ik vind het heel jammer dan ik mijn katten niet mee wandelen kan nemen of mee op de fiets (maak ik ze niet blij mee). Mijn tip is om met deze dingen al op vroege leeftijd te beginnen, zodat ze niet anders weten. Zo ook met natvoer, honden en kinderen.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.142 keer gelezen | Geschreven door