10 vragen aan – Kattebelletjes

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Kattebelletjes de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1 kater

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Dit is de eerste kat die ik zelf heb en ik adopteerde hem toen ik 23 jaar was (nu anderhalf jaar gelden). Toen ik een jaar of 5 was hadden wij ook een kat thuis, maar daar herinner ik mij niet zo heel veel van. Die kat is jammer genoeg op een dag weggebleven, wat één van de redenen is dat ik mijn kat nu niet buiten laat en ervoor zorg dat hij in huis een prinsheerlijk leven heeft ;).

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn kat heet Mylo. Voor ik naar het asiel ging, had ik al een hele lijst met namen klaar die ik leuk zou vinden om aan een kat te geven. Toen ik Mylo uit het asiel gekozen had (het was liefde op het eerste gezicht!), heb ik gewoon de naam genomen die het beste bij hem paste.

In het asiel noemde ze hem ‘Rambo’ , maar dat past totaal niet bij hem. Gelukkig leren katten heel gemakkelijk een nieuwe naam aan. Mylo kent zijn naam super goed, al durft hij soms ook wel te doen alsof hij het niet hoort ;).

Wat is hun favoriete speeltje?

Pluimen en lintjes! Als een speeltje pluimen of lintjes bevat, is Mylo verkocht! En als een speeltje zowel pluimen als lintjes bevat, dan voelt Mylo zich alsof hij de lotto gewonnen heeft!

..en hun favoriete speelplek?

Ik denk niet dat Mylo eigenlijk een favoriete speelplek heeft. Hij vindt het leuk om uit een raam te kunnen kijken of in het zonnetje te liggen. ‘s Avonds kruipt hij lekker bij ons in de zetel :).

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Als Mylo teveel haar begint te verliezen, dan kammen we hem regelmatig met de furminator. Dat helpt echt! Ik ben echt dol op zijn superdonzig winterpelsje, dus van mij hoeft hij geen haren te verliezen. Heel het jaar door een extra fluffig katje zou ik geweldig vinden.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik dacht oorspronkelijk voor een Ragdoll kat te gaan omdat ik graag een knuffelkat wilde. Maar de karakters binnen het ragdoll ras verschillen natuurlijk ook nog enorm.
Na veel wikken en wegen heb ik besloten om voor een volwassen asielkat te gaan. Op die manier had ik een beter idee van het karakter en kon ik een kat een betere thuis aanbieden. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Dat hangt van het moment af: in het zonnetje, op mijn bed, op de krabpaal, op onze schoot. Dekentjes zijn wel een grote plus voor hem. Als we ‘s avonds in de zetel zitten en we hebben nog geen dekentje gepakt, zie je hem er echt naar zoeken en gaat hij gegarandeerd liggen bij de persoon die als eerste een dekentje pakt.

Zacht voer of brokjes?

Ik geef overwegend brokjes.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Bezoek mijn blog voor kattenliefhebbers eens, daar geef ik veel tips en reviews van kattenproducten ;)

IMG_0684a

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.214 keer gelezen | Geschreven door