Tony plaagt Storm. Eens in de zoveel tijd draaien de rollen om en laat Storm zien dat ze de baas in huis is. En hoe.

Storm zit op de drempel van de huiskamer. Het puntje van haar staart zwiept ingehouden maar vervaarlijk heen en weer. Haar oren staan naar voren gericht. Naar de keuken, waar Tony zit. Tony begroet haar met een vrolijk klinkend burrrrrr, maar dat kan de situatie niet meer redden. Hij gaat hoe dan ook een onvervalst pak slaag krijgen van zijn poesgenootje.

Als ik even niet kijk hoor ik rumoer, gevolgd door geblaas en een laag doordringend mauuuwwwgrrrrr… Tony rent laag bij de grond de slaapkamer in en Storm zit als een onbewogen sfinx onder de eettafel. Op de grond liggen de spullen die net nog op de eettafel lagen. Gerechtigheid!

Payback time

Al weken plaagt Tony Storm. Hij rent achter haar aan, besluipt haar, bespringt haar. Hij wil spelen en rollebollen. Hij vergeet daarbij soms dat Storm tien jaar ouder is en niet altijd mee wil doen. Dan krijgt hij een ferme tik als waarschuwing, een voorproefje voor wat vandaag zou gaan komen.

Vandaag is het payback time. Vrij vertaald: wraakdag. De hele dag zijn de rollen omgedraaid en rent Storm achter Tony aan. Tony heeft geen minuut rust; hij hoeft maar langs te lopen of Storm staat er met haar opgeheven poot naast. Hij kijkt me verbaasd aan met zijn kopje iets scheef. Wat is dit, wil Storm nu opeens wél de hele dag spelen?

Opperpoes

Spelen..? Nee, Storm is bloedserieus vandaag. Storm is Opperpoes. Maak je haar kwaad, dan spaart ze al haar frustratie op, schrijft in één nacht een waterdicht nauwsluitend strategisch plan (heus!) en voert dat de ochtend erna zonder genade uit. Ze rust niet tot de hiërarchie weer hersteld is en Tony zijn plek kent. Dat er dan eens een vaas of ander breekbaar object sneuvelt zal haar een zorg zijn.

Inmiddels is het stil in huis. Storm zit nog steeds onder de eettafel, triomfantelijk en onverstoorbaar haar pootjes te wassen. Ik weet hoe het gaat, de komende dagen blijft het rustig. Tot Tony weer de kolder in zijn kop krijgt en zich afvraagt: misschien dat Storm wil spelen?

Meer lezen


Dit artikel is 4.460 keer gelezen | Geschreven door