In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Ankie Weenink de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

27 was ik toen Karel bij mij (en mijn ex) kwam wonen. Ik was dolgelukkig, eindelijk een kat in huis, wat een lol en liefde kwam er met hem in huis. Bij mij kwam al vrij snel het besef dat Karel een maatje nodig had, we werkten allebei veel en dan een jonge kat met energie voor 10 vond ik maar zielig, maar mijn ex moest er niets van weten.

Krap een jaar later gingen we uit elkaar en binnen een maand kwam Beer er bij. Hij zette meteen het huis op zijn kop en Karel was erg (positief) onder de indruk. De eerste avond lagen ze al samen op schoot en na dag 2 was er al een grondige wassessie. Wat een goede keuze. Karel en Beer zijn vriendjes voor het leven.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Karel en Beer!

Karel, omdat ik het echt een Karel vond, mijn mooie rooie! Beer heette Beertje in het nest, maar dat vond ik te zoetsappig, maar Beer daarin tegen is een korte krachtige naam. Wat ook toepasselijk bleek! Want hij kan grommen als de beste. Bij voorkeur als hij in een onbewaakt moment stiekem iets uit de keuken heeft gejat. Als Karel dan maar voorbij loopt, gromt hij al.

Wat is hun favoriete speeltje?

Alles waar je tegenaan kan meppen. Een verdwaalde pen op tafel, een pingpongballetje en haarspeldjes vind ik overal terug (en ik maar denken dat ik ze netjes opberg). Mijn losse haar is voor Beer ook erg aantrekkelijk, loop dan ook wel eens met een rare kras in mijn nek in de rondte.

Beer is wel gevoelig voor catnip, het knuffelspinnetje wordt zo nu en dan weer gevuld met verse catnip en is dan zeker een week favoriet. Sterker nog, het ligt wel eens onder de dekens als ik wakker word ‘s ochtends.

..en hun favoriete speelplek?

Overal! Roetsj, over de bank naar de krabpaal, door de keuken, onder tafel, op tafel. Mijn schoot gehuld in dekentje is ook de favoriete plek om een potje vechten te starten. Want wie ligt er lekker zacht op schoot of wie ligt er op mijn onderbenen.

Onder de tafel, tussen de stoelpoten door met dingen rondmeppen is ook favoriet!

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Zelden. Ik draag veel donkere kleren, maar die rode en witte haren zie je overal. De plakrol gaat ook dagelijks over mij heen voordat ik de deur uit ga!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik wilde altijd graag een Noorse Boskat, ze zijn zo mooi! Karel zijn moeder is Noorse Boskat, maar aan Karel zie je het totaal niet! Het maakt me niet uit, hij heeft mijn hart gestolen!

Toen ik op zoek was naar een maatje voor Karel, had ik mij in eerste instantie georiënteerd op een asielkat of een kitten uit een gastgezin. Totdat een vriendin mij op een advertentie wees.

De moeder van Beer – Miep – is zwanger aan komen lopen en ik weet dus niets over zijn afkomst, behalve dat Miep een lapjespoes is. Miep is nooit meer weggegaan bij die mensen, ondertussen gecastreerd en heeft daar een heerlijk leventje.

Eigenlijk maakt het gewoon niet uit, de ene kat is de andere niet. Bij Karel zijn wij in een “mooi verhaaltje” getrapt, maar het maakt hem geen minder leuke kat. Beer zijn achtergrond is onbekend en minstens net zo leuk!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Karel op de bank of in het mandje aan de verwarming. Beer op de bank bij mij, bovenin de krabpaal, op het speelkleed, in het mandje op de grond, maar… ‘s avonds kruipt hij mij mij in bed en rolt zich op tegen mijn buik, of hij gaat gestrekt langs mijn rug liggen. Mijn lieve zachte, knorrende kruik! Als het hem te warm wordt, kruipt hij onder de deken weg en gaat hij naast mijn kussen liggen. Karel komt meestal in de nacht aan mijn voeteneind liggen.

Samen liggen ze graag in het bakje met kussen in de vensterbank. Heerlijk als het zonnetje er op staat. Dat het bakje veel te klein is, interesseert niet.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes onbeperkt uit een labyrinth. Deze twee kunnen niet normaal eten en schrokken alles naar binnen. Dit is een mooie manier om ze rustig te laten eten.

Daarnaast 1 of 2 keer in de week een beetje natvoer, wat onder luid gemauw in ontvangst genomen wordt. Als ik me omdraai terug naar de keuken is het al op.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Altijd een maatje, ze hebben zoveel plezier aan elkaar. En zeker in het begin kan je je tv wel de deur uit doen. Die heb je helemaal niet nodig!

Ook binnenkatten ontvlooien! Voor je het weet heb je uit het niets een vlooienplaag!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.993 keer gelezen | Geschreven door