10 vragen aan – Irene

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Irene de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Ik heb twee katers van ongeveer 7 maanden

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Technisch gezien 26 jaar, ik heb mijn eerste katje vlak na mijn verjaardag opgehaald maar natuurlijk al eerder uitgezocht. Ik heb allerlei huisdieren gehad vroeger, van konijnen tot woestijnratjes, maar nog nooit katten. Al jaren wilde ik heel graag een kat, maar het kwam er nooit van. Toen ik kennis maakte met het ras Britse Korthaar was ik verkocht en wist ik het zeker: die wil ik!

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn knaapjes luisteren naar de namen James en Mason. Het zijn Britse Kortharen en daarom vond ik dat ik ze ook passende namen moest geven. Na veel namensites bekeken te hebben heb ik een namenlijstje samengesteld. Ik heb mijn omgeving gevraagd welke ze het leukste vonden en ben daarna een aantal dagen de namen hardop gaan uitspreken. Je katten moeten immers deze naam hun hele leven dragen.

Wat is hun favoriete speeltje?

Het liefst spelen ze eigenlijk met elkaar, dat is zo ontzettend leuk om te zien! En als een van de twee geen zin heeft gaat de ander hem net zo lang jennen totdat hij wel komt spelen. Wat ze ook fantastisch vinden is zo’n speelhengel met veren. Daarnaast speelt James graag met een knisperend muisje terwijl Mason wild achter een balletje aanrent.

..en hun favoriete speelplek?

Dat is de kamer waar ik me op dat moment in bevind. Zo rond half 10 ‘s avonds vertrekken ze naar ‘hun’ kamer om lekker wat te dutten in de mega krabpaal die voor het raam staat, of wat lekkers uit hun voerbak te halen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ja altijd! Ik stofzuig elke dag en heb altijd voldoende kledingrollers in huis. Ik verdeel de ruimtes van mijn appartement over twee dagen zodat ik niet iedere dag het hele huis hoef te doen. Als je bij mij op bezoek komt ga je nooit met kattenharen aan je jas de deur uit. Behalve als je je jas op de grond laat slingeren, want dat is natuurlijk een heerlijke plek om lekker op te gaan liggen!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

James en Mason zijn raskatten. Ik heb ontzettend veel research gedaan voordat ik besloot katten te nemen. Omdat ik vaak genoeg zie dat mensen impulsief handelen bij de aanschaf van een dier en er later weer afscheid van moeten nemen. Zo heb ik een allergietest laten doen en alle informatie opgezocht over asiel- en raskatten. Uiteindelijk koos ik voor de Britse Korthaar, omdat ik meteen verliefd was op het ras en het algemene karakter van dit ras mij aansprak. Het zijn echte familiekatten, kunnen prima binnen gehouden worden, zijn stressbestendig en passen zich makkelijk aan.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Deze twee slapen echt overal! Het liefst bij mij op de bank of hoog bovenin de krabpaal, maar ook de vloer is een favoriet plekje. Vanwege de vloerverwarming is het daar lekker warm. De mandjes worden in ieder geval niet gebruikt, die zijn meer voor de aankleding.

Zacht voer of brokjes?

James en Mason krijgen iedere dag brokjes, speciaal voer voor Britse Korthaar kittens. Ik merk dat dit ze heel goed bevalt en ze er gezond door blijven. Ze hebben gevoelige darmen en daarom gebruik ik alleen dit merk. Uiteraard krijgen ze wel af en toe iets lekkers, bijvoorbeeld een stukje kipfilet, zalmsticks of een beetje versvoer.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Mijn beste aanwinst is de PeeWee kattenbak, die kan ik iedereen aanraden! Het is een bak met gaatjes en daaronder een opvangbak. Zodra een kat zijn behoefte heeft gedaan en gaat graven valt het gruis van de korrels naar beneden. Zo gaat je kattenbakvulling veel langer mee. Gebruik wel altijd houten kattenbak korrels hiervoor. Die vind ik trouwens veel fijner dan kattengrit, het stinkt niet, stoft minder en geeft niet zo’n bende als het per ongeluk buiten de kattenbak terechtkomt.

Mijn Britse heren James (rechts) en Mason (links)

Mijn Britse heren James (rechts) en Mason (links)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.474 keer gelezen | Geschreven door