In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Janice Westerhof de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik woon mijn hele leven al met katten. Toen ik geboren werd hadden wij er twee.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Blitz

Wat is hun favoriete speeltje?

Ondanks Blitz zijn lompe lichaamsbouw komt zijn jachtinstinct op een supersnelle en lenige wijze naar boven met… het laserlampje. Zodra ik het lampje pak en met het sleutelringetje wat eraan hangt rammel, staat Blitz plat op de grond al zoekende naar het lampje. Daarbij kan natuurlijk het gebruikelijke ‘prooi- miauwtje’ (klinkt als: Kekekeke) niet missen.

..en hun favoriete speelplek?

Als Blitz zich verveelt zet hij graag zijn nagels en tanden in de deurmat, om daar dan als een soort konijn hard tegenaan te trappen. Meestal vinden we de deurmat dan ook terug aan de andere kant van de kamer…

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee… Blitz verhaart erg veel. Het hele jaar door moeten we toch elke dag stofzuigen om van de haren af te komen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Dan toch een maakt niets uit- kat :) Wij hebben erg veel verdwaalde of verwaarloosde katten in huis opgenomen. Vaak kwamen deze aanwandelen, of zagen we ze al een tijdje ronddwalen. We namen ze dan tijdelijk in huis of hielden ze wanneer we de baasjes niet konden vinden.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Mijn kat slaapt door de hele woonkamer, behalve op de plekjes waar we een bedje voor hem hebben gemaakt… Toch heeft zijn voorkeur een plekje op onze bank tegen de verwarming aan.

Zacht voer of brokjes?

Meestal brokjes, dat is over het algemeen wat goedkoper. Maar soms is het leuk om ons kereltje even te verwennen met zacht voer. Daar geniet hij dan helemaal van!

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Katten letten heel erg op lichaamstaal en energie van hun baasje. Lichaamstaal is voor de kat zelf ook erg belangrijk. Als je gestresste of snelle bewegingen maakt zal je kat dat merken en jouw energie overnemen. Gelukkig hebben katten de magische eigenschap om de rust weder te laten keren wanneer je zo’n beestje snorrend op je schoot hebt liggen; maar daar dus ook maar lekker gebruik van! :)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.450 keer gelezen | Geschreven door