Katten zijn soms mysterieuze dieren. Het waarom van hun gedrag ontgaat ons vaak en bij probleemgedrag is het soms lastig te ontdekken wat we het beste kunnen doen om hen en onszelf te helpen. Op Cattish.nl biedt de kattengedragdeskundige hulp. Je kunt je vragen aan haar voorleggen en via de site zal ze proberen je van advies te voorzien. Voor een specifiek en meer uitgebreid consult kun je haar bereiken via haar website

De deskundige

Mijn naam is Liesbeth Puts en ik ben in november 2008 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley. In 1986 ben ik afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit Utrecht, vervolgens ben ik gaan werken in de muziekindustrie. Een jaar of tien geleden kwam poes Cleo in mijn leven, een doodsbang katje uit het asiel. Vanaf dat moment ben ik me veel verder gaan verdiepen in kattengedrag en met name afwijkend gedrag. Lees meer over mij en mijn werk op mijn website.

De vraag

Een van mijn katten is 14,5 jaar oud en begint steeds meer te vermageren. Hij drinkt ook vaak (water).
Twee van mijn vorige katten gingen dood toen ze ineens zo vermagerden, is dit weer een voorteken??? HELP!

Het antwoord

Het beste advies dat ik je kan geven is: naar de dierenarts en wel onmiddellijk! Dit is geen gedragsprobleem maar een medisch probleem.
Jouw kat kan last hebben van zijn nieren of schildklier. Diabetes is ook een mogelijkheid. Veel drinken en vermageren zijn tekenen van deze aandoeningen. Hoe eerder je naar de dierenarts gaat, hoe groter de kans is dat jouw kat met medicijnen en/of dieet nog een aantal mooie en relatief gezonde jaren heeft.

Zelf een vraag stellen? Vul het formulier hieronder in.

  • Beschrijf de situatie zo exact mogelijk. Let op: dit formulier is niet bedoeld als vervanging van bezoek aan een dierenarts. Neem bij noodgevallen áltijd contact op met je eigen dierenarts!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

 

De op deze website getoonde medische informatie heeft slechts  een algemeen informatief karakter. Het is geen advies of vervanging voor een consult van een dierenarts. Raadpleeg in geval van twijfel altijd een dierenarts.Dit artikel is 2.748 keer gelezen | Geschreven door