Niet alleen je eigen kat is leuk om te zien, ook op Social Media zijn een heleboel unieke katers en poezen te vinden.

Daarom een overzicht van de leukste viervoeters op Youtube, Instagram, Facebook en Twitter.

Princess Monstertruck

De naam klinkt een beetje tegenstrijdig, en eigenlijk is de kat zelf dat ook wel. Hoewel je op het eerste gezicht misschien afschrikt door haar opvallende onderbijt, blijkt Princess Monstertruck gewoon een lieve, rustige kat te zijn. Haar baasje vond haar op straat in New York, en was op slag verliefd. Inmiddels heeft Monster een eigen blog (princessmonstertruck.com) en probeert haar baasje hiermee te laten zien hoe goed het is om een zwerfkat te adopteren. Als je helemaal weg bent van Princess Monstertruck en haar monsterlijk schattige koppie, kun je op de website T-shirts, truien en tassen kopen met haar opvallende snoetje erop.

12354805644_0e3852b148_o

De foto waarmee Princess Monstertruck beroemd werd

Grumpy Cat

Eigenlijk heeft Grumpy Cat geen introductie meer nodig; anno 2015 kent iedereen de kat met het eeuwig-chagrijnige-gezicht wel. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat deze kat haar baasje tot nu toe al van 81 miljoen euro heeft voorzien. Grumpy Cat is hiermee officieel het best betaalde dier ooit! Een kat kan dus, naast geweldig voor je humeur, ook nog eens een aanwinst zijn voor je portemonnee.

Grumpy Cat’s eerste filmpje verscheen in 2012 op YouTube, daarna is het balletje snel gaan rollen. De Amerikaanse kat heet eigenlijk ‘Tardar Sauce’ en heeft door haar dwerggroei en onderbeet een permanent chagrijnige gezichtsuitdrukking. Haar grumpy gezichtje is inmiddels te vinden op kalenders, mokken, T-shirts en advertenties van een merk voor kattenvoeding. Ook veel celebs zijn fan van Grumpy Cat, misschien omdat ze nog eens wat kunnen leren van het beestje. De kat heeft in haar korte leventje namelijk al meer verdiend dan actrices als Nicole Kidman en Cameron Diaz.

Lil Bub

Nog een kat met een eigen website, eigen producten en een legioen aan volgers is Lil Bub. Haar mannelijke, getatoeëerde baasje post regelmatig filmpjes waarop het kleine katje waggelend te zien is, altijd met haar tong uit haar mond. Dit komt omdat ze geboren is met een aantal genetische afwijkingen. Haar korte pootjes en aparte snuitje hielden Mike echter niet tegen om haar te adopteren. Met meer dan een miljoen volgers op Facebook blijkt Mike niet de enige te zijn die is gevallen voor het unieke uiterlijk van Lil Bub. Ze heeft inmiddels zelfs haar eigen documentairereeks: Lil Bub & Friendz. Vooral de filmpjes van Lil Bub als kitten, te vinden op YouTube en Facebook, zijn té schattig.

9583993093_de140a61d1

Lil Bub met haar baasje Mike

Hamilton

Hamilton the Hipster Cat’ is de volledige naam van deze grijze kat met witte snor. Ook deze beroemde kat is door zijn baasje gered uit het asiel. Opvallend aan Hamilton is natuurlijk de witte snor die onder zijn neusje loopt. Dit in combinatie met grote, groene ogen en opvallende snorharen zorgt ervoor dat Hamilton er uitziet als een echt heertje. Zoveel volgers als collega’s Grumpy Cat en Lil Bub heeft Hamilton nog niet, maar een assortiment aan producten met de Hipster-kat erop is al wel verkrijgbaar.

Simon’s Cat

Hoewel Simon’s Cat (helaas) geen echte kat is, zijn de getekende filmpjes een aanrader voor elke katteneigenaar. Dit schattige stripfiguurtje heeft net als de eerder genoemde katers en poezen zijn eigen website, producten en YouTube kanaal. In de filmpjes van Simon, een Britse animator, doet zijn kat allerlei dingen die je waarschijnlijk bekend voorkomen van je eigen kat. Zoals jagen op vlinders, bedelen om eten en na het wassen vergeten zijn tong terug in z’n mondje te stoppen. Schattig, grappig én herkenbaar.

Een leuke vrijetijdsbesteding natuurlijk: het volgen van deze unieke, beroemde viervoeters. Maar uiteindelijk zal je eigen kat toch altijd voorrang krijgen; die is namelijk het állerleukst.


Dit artikel is 4.745 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Naast de studie journalistiek werk ik als freelancer (en horeca-meisje), en blog ik. Ben niet alleen achter mijn laptop, maar ook regelmatig in de sportschool te vinden, en gek op tijdschriften, sushi, katten en de boeken van Stephen King.