Sjors | 2,012 – 2,014

Lieve Sjors, jij kwam onverwachts in ons leven. We gingen Sjimmy ophalen een klein kitten die wat zorg nodig had. Maar jij was er ook en je bleef alleen maar bij me zitten je was niet weg te slaan. Gelukkig zei deze vrouw, neem hem ook maar mee hij vindt je lief en ik heb te veel katten.

Je was een klein siameesje en niemand wist hoe oud je was. Al een paar keer afgestaan. Je bent altijd ziek geweest en elke dag moest je medicijnen en die druppels in je ogen omdat je geen traanvocht meer aanmaakte alles was wel beschadigd nooit had iemand goed voor je gezorgd toen je ziek was. Ik heb alles maar ook alles geprobeerd, je werd wel beter maar ook elke keer steeds zieker als je weer beter was. Het was je niet gegund. Hoe verschrikkelijk lief, dankbaar en bijzonder jij was zal ik nooit vergeten. Elk moment dat je bij me, tegen me, op me kon zitten was je er ook.

Ik ben blij dat ik dit voor je heb kunnen doen. Helaas hebben we je niet meer kunnen redden. Onderzoek na onderzoek, bloed na bloed niemand weet wat jij hebt gehad. En niemand kon je beter maken. Maar iedereen wist hoe verwaarloosd jij bent geweest. Niemand kon het begrijpen er zal werkelijk nog geen kattenkwaad in je alleen maar liefde.

Ik heb je uiteindelijk uit je lijden moeten verlossen en hoop dat je me dat vergeeft. Ookal wilde je zo graag bij me zijn, je was zo op en zo ziek ik kon het je niet meer aan doen. Hoe graag ik je nog bij me wilde houden. Jij was waarschijnlijk niks anders gewend dan pijn en ziek zijn. Maar je verdiende het gewoon om geen pijn meer te voelen. Lieverd mis je.

Toen je gecremeerd werd zeiden ze ik heb nog nooit zo’n mooie kat gezien en hij ziet er zo lief uit. Ik zei u heeft helemaal gelijk en toen ik jouw verhaal vertelde kon ook hij het niet geloven. Waarom komen deze lieve diertjes toch op de aarde om vervolgens alleen maar pijn te lijden en ellendig te voelen en keer op keer afgestaan te worden. Ik begrijp het niet, kan het niet begrijpen, wil het niet begrijpen, zal het nooit doen. Hoop dat je nu met Riva en Kane veilig in de hemel bent. Till I meet you guys again!

De Cattish redactie wenst Daisy veel sterkte toe met het verlies van Sjors. We voelen met je mee.


Dit artikel is 33.052 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.