In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Niki de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Jonger dan 1 jaar: mijn eerste kat, Thomas, lag al bij mij in de wieg. Hij heeft het daarna nog 24 jaar volgehouden. Hij liep met me mee richting de basisschool en stond me op de hoek van de straat weer op te wachten. Dit tafereel “kat-laat-mens-uit” bleef ook nog tot het eind gelijk, alleen verwisselde de basisschool naar de supermarkt, de cafetaria of gewoon een blokje om.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn huidige kat heet Pepsi. Hij is erg grappig, miauwt ontzettend veel, maar niet om te zeuren, gewoon voor de gezelligheid. Hij heeft een groot arsenaal aan verschillende soorten miauw-registers. Zo heeft hij een lange, lage kreet om ons te waarschuwen dat ‘ie een haarbal heeft (die hij vervolgens netjes in zijn kattenbal deponeert) en tevreden kleine miauwtjes als hij gapend op je schoot ligt.

Daarnaast ziet hij er te gek uit, met z’n franse moustache en z’n te grote kop, ogen en poten.

Wat is hun favoriete speeltje?

Hij heeft een pluizig monster- poppetje gevuld met kattenkruid. Sleept ‘ie overal mee naartoe. Hij vindt het ook gewoon leuk om kunstjes te doen (niet te lastig, maar komen als je hem roept en dan op zijn achterpoten op de poef gaan staan) als hij maar een snoepje krijgt.,.,.

..en hun favoriete speelplek?

Aangezien hij niet zo vaak aan zijn krabpaal hangt/ in zijn krabpaalhuisje zit, heb ik ooit voor hem voor de grap een “krottenwijkhuisje” gebouwd van een kartonnen doos. Is ‘ie niet uit weg te slaan. Verder vindt ‘ie de trap op-en afdenderen helemaal geweldig.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Vuilnisbakje, top.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

In de buurt van zijn mens, maar nooit echt op het hoofdkussen ofzo. Voeteneind, kont ingedraaid tegen je rug aan o.i.d. Als genoemd mens nog aan het werk is, dan het liefst op het leerboek en/of toetsenbord.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes en soms een zakje natvoer. Anders wordt ‘ie te dik en hij vindt brokjes prima.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Een kat zeurt misschien niet zoveel om aandacht als een hond, maar heeft stiekem wel veel aandacht nodig.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.499 keer gelezen | Geschreven door