Wat zei je, zijn katten elegante schepsels? Dan heb je mijn buurkater nog niet gezien. We noemen hem de Bulldozerkat.

Onze Lieve Heer had een bijzonder slechte dag toen hij besloot over te gaan tot de creatie van dit schepsel. De kop is bijna net zo groot als het lichaam. Een nek heeft hij niet. Hij is de verkattelijking van ‘de sterkste man van Nederland’. Een bonk spieren met een staart. Zo gracieus als een blok beton en zo subtiel als een vrachtschip.

Als een marktkoopman die zijn vis wil slijten

De Bulldozerkat maakt geregeld een rondje door de wijk. Met zijn vaalwitte vacht met zwarte vlekken schuurt hij tegen stoepjes, randjes en hekjes. Als hij mij ziet, houdt hij zijn Sjonnie-tred even in en groet me als een marktkoopman die van zijn laatste vis af moet. Zijn mauw klinkt zoals je bij zijn uiterlijk verwacht. Ergens tussen een slecht gestemde piano en een misthoorn.

Uit de boom, dat gaat nog wel…

Zijn onhandige lichaam maakt dat de Bulldozerkat weinig behendig is. Een kat gebouwd als een legertank komt nu eenmaal niet zo makkelijk in een boom. Uit de boom, dat gaat nog wel. Dan laat hij zich gewoon vallen, ploft in een tuin en ploegt zich een weg naar huis. Misschien zien we hem daarom wel zoveel buiten; hij komt onder de bagger thuis en springt vervolgens zo hard op de keukentafel dat die in tweeën breekt. Daar word je als baasje niet blij van.

Foto van Francis Bourgouin 

 


Dit artikel is 3.680 keer gelezen | Geschreven door