10 vragen aan – Patrick van Hooijdonk

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Patrick van Hooijdonk de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Dat moet rond een jaar of twaalf geweest zijn. Zijn naam was Micky, een rood/witte kater en knuffelbeest van de eerste orde! Later werd ik allergisch maar dat vond ik minder erg dan de kat wegdoen. Dan maar pillen en spray. Nu heb ik alleen bij bepaalde katten een allergische reactie. (rode ogen en niezen)

Hoe heet je kat/heten je katten?

Snobbel. Ik kreeg hem bij mijn vriendin (nu vrouw) en ben dus zijn adoptievader. De naam Snobbel komt van het familiewoord ‘snobbellen’ vandaan, wat zoiets als knuffelen betekent. Ik mag dat dan ook graag bij hem doen.

Wat is hun favoriete speeltje?

Ha! Dat moet de eekhoorn zijn. Een speeltje dat ooit geluid maakte maar nu tot zwijgen is gebracht door de ferme pakken slaag die Snobbel hem toedient. Dit doet hij d.m.v. de welgemikte trappen met zijn achterpoten.

..en hun favoriete speelplek?

De huiskamer. Als een galopperend paard mag hij dan graag over het parket rennen en met een snuif tot stilstand komen. Het enige wat er dan ontbreekt zijn de stoomwolkjes uit zijn neusgaatjes.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Neen. Kattenharen zijn gelukkig nooit uit de mode geweest en daar ben ik blij mee. Gelukkig verhaart Snobbel niet heel veel en anders kan ik dankzij z’n zwarte haar altijd nog zeggen dat het m’n eigen borsthaar is wat ik verlies.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt niet uit. De katten in kwestie weten zelf toch niet of ze raskatten zijn of niet. Hoewel Snobbel zich af en toe wel gedraagt alsof hij van koninklijke bloede is.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Tussen mijn vrouw en mij. Ook staat hij als eerste op om ons subtiel naar z’n voerbak de leiden. Dit als een ware Sirene uit de Griekse oudheid.

Zacht voer of brokjes?

Beide. Wel zo smakelijk en goed voor zijn tandjes. Een goed gebit is een rijk bezit zei mijn tandarts altijd. Ik weet zeker dat dit ook voor katten geldt.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Let goed op de signalen die een kat afgeeft om zijn humeur aan te geven zodat beiden niet voor nare verassingen komen te staan.

Voor beginnende kattenmensen: weet zeker dat je het onderhoud kan betalen. Goed voer is niet goedkoop maar ziektekosten door te goedkoop slecht voer kost uiteindelijk meer. Dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.

Laat u niet misleiden door zijn serieuze blik. Hier schuilt een ware doerak achter.

Laat u niet misleiden door zijn serieuze blik. Hier schuilt een ware doerak achter.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.714 keer gelezen | Geschreven door