10 vragen aan – Sandra

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Sandra de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was 32 jaar, eindelijk had ik na acht jaar wachten op mijn 30ste een flatje!!! En toen besloot ik na twee jaar een kat te nemen. Ik was al dol op dieren maar katten hebben een speciale plek in mijn hart.

Ik kreeg een telefoontje dat mijn nichtje een kitten had gevonden in de Efteling, achtergelaten door moederpoes. En zo is Olly in mijn leven gekomen: een weesje genoemd naar de gelijknamige boeken van James Herriot en Charles Dickens (Olly en Giny en Oliver Twist)

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn oude kater heette Olly en is gestorven in 2011, in mijn armen. Hij was een heerlijke kater, hield enorm van eten en hij was pas 11 jaar toen hij erachter kwam dat hij kon blazen hahaha.

Na een verhuizing ging hij veel vaker op onze schoot liggen. Olly hield van de vreemdste gerechten; Rode kool, olijven, prei, kers en Italiaanse kruiden werkte bij hem precies als catnip. Olly was niet zo’n klimmer maar kon spelen als de beste. In 2011 is hij overleden. Wij zijn zelfs nog naar een oncoloog in Terneuzen geweest maar helaas Olly was op en dan moet je de schat zijn rust geven. Geloof mij, ik heb heel veel verdriet gehad.

Peeta is in 2012 bij ons gekomen wat een feest! Een kleine donderstraal maar heel lief, alles is voor hem spel en verstoppen kan hij als de beste en kletsen dat hij doet. Hij gaat graag met mij naar buiten en verwelkomt de buurtkatten, Millie, Kitty, Tommie driepoot, Tommie de rode, een Ollykat en Poekie. Peeta is heel lief en vriendelijk naar alle andere katten, maar hij blijft binnen want ik vertrouw de straat niet zo. Hij houdt van klimmen en hij kan een grote mond hebben als wij zeggen “Nee Peeta!”

Wat is hun favoriete speeltje?

De krabpaal , lekker inklimmen , laserpen en Hertje, zijn knuffel.

Met Hertje knuffelt hij en af en toe is het zijn aanvalhertje. Dat is erg leuk. En dan is het opeens genoeg en neemt hij het hertje in zijn bekje en sjouwt hem overal mee naar toe.

De laserpen is zijn prooi! geweldig dan mekkert hij en schudt met zijn kontje en dan…valt hij aan.

Zo hebben wij elke ochtend en avond dit ritueel ! Als Peeta boven zit en ik pak de pen rent hij heel snel naar beneden.

..en hun favoriete speelplek?

Klimpaal , woonkamer, gang, de trap. In de Sneeuw vindt hij het heerlijk om achter sneeuwballen te rennen en dan verwonderd te kijken van ….hé waar is hij nu????
Achter een “prooi “aan zitten en dan rennend door het huis: woonkamer, gang , woonkamer de trap op en af en hup weer in de klimpaal, naar beneden springen om uiteindelijk moe neer te vallen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee dat zit er niet in! Hoort nu eenmaal bij het houden van katten hahahaha. Ik heb zo”n kleefrol en die gebruik ik als ik weg ga. Peeta krijgt regelmatig een borstelbeurt en drie keer in de week veeg of stofzuig ik, dus veel haren vind je niet. Peeta verliest zijn haren meer in het voorjaar en dat is van korte duur.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt mij niets uit. Olly kwam uit de efteling en was een vondeling. Peeta was als kitten opgevangen bij een dierenarts in Essen (België) en daar hebben wij hem geadopteerd. Dus ras- of asielkat ze zijn allemaal welkom.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Nu op dit moment op de bank (is weer nieuw) en als het kouder wordt in een van de hangmatten van z’n klimpaal. En uiteraard voor het raam en buiten in de schaduw. Hij vindt het heerlijk bij ons in de buurt te zijn en is niet zo gek van zon.

Zacht voer of brokjes?

Peeta heeft vorig jaar blaasgruis gekregen dus krijgt hij speciaal voer zowel brokjes als natvoer. Dit omdat hij dan meer drinkt en beter plast.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Geniet van ze zoals ze zijn. Je kan ze niet veranderen en dat moet je ook niet willen. Let goed op de gesteldheid van je kat zo heb je snel door of het goed of slecht gaat. Zo heb ik ook ontdekt dat Peeta blaasgruis had en kon ik zodoende op tijd bij de dierenarts zijn.

 

Peeta in een van zijn hangmatten !!!!!

Peeta in een van zijn hangmatten !!!!!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.806 keer gelezen | Geschreven door