In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Tieneke de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

6

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was ongeveer 12 jaar en kwam als verrassing met het enige geboren kitten thuis.

Hoe heet je kat/heten je katten?

De enige kater heet Boy en dan heb ik 5 poezen met de namen Gina, Queeny, Luna, Parel en Lieffie. Het zijn allemaal schatten op hun eigen manier.

Wat is hun favoriete speeltje?

Het meest favoriet zijn toch wel de muisjes, die ze overigens in alle soorten, maten en kleuren hebben. Wanneer daarmee gespeeld wordt vliegen ze door het hele huis en vind ik ze dan later op de gekste plekken weer terug.

..en hun favoriete speelplek?

Het hele huis is voor mijn katten één grote speeltuin. Dat komt doordat ze heel veel hebben om mee te spelen. En elke keer komt er weer iets nieuws en kan ik het gewoon niet laten om niks meer te kopen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Het gebeurt weleens dat er een haar op mijn kleding zit maar ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden. Het is dan ook niet voor niks dat ik meerdere keren per dag stofzuig en ze elke dag probeer te borstelen om het haarverlies te beperken.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

De eerste twee katten waren gewone Europese korthaar en de andere vier zijn Maine Coons. In feite heb ik geen voorkeur al had ik wel altijd de wens om een Maine Coon te hebben en die wens is vier keer uitgekomen.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Al mijn katten slapen elke keer ergens anders. Ze hebben heel veel favoriete slaapplekjes alleen gebeurt het wel eens dat er een plek bezet is en dan zoeken ze gewoon een andere.

Zacht voer of brokjes?

De eerste twee katten waren gewend aan brokjes en natvoer dus toen de andere vier erbij kwamen heb ik dat zo gehouden. Brokjes staan overal en het natvoer krijgen ze maar één keer per dag en soms om de dag.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Neem de tijd om je kat te leren kennen want vooral in het begin is dat zo belangrijk. Zo weet je op den duur – als je kat zich anders gedraagt – wat er mogelijk aan de hand kan zijn.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.323 keer gelezen | Geschreven door