In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Vera Flintrop de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee.

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

25. Toen ik op kamers woonde kwam de kat van de hospita weleens bij mij en toe ik m’n eigen huis had, kwam mijn broer met een cadeau. Maar ik moest wel voorzichtig in de auto kijken, anders liep het weg … en daar zat kleine Garfield … kitten van zwerfkatten of katten die niet geholpen waren en hun nest ergens anders hadden waar ze overlast veroorzaakte.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Poekie (2003-2005)
Garfield (1996-2013)
Loekie (2005)
Balou (2006)

Wat is hun favoriete speeltje?

Voor Loekie een stuiterballetje of een grote speelrat. Voor Balou een tennisbal

..en hun favoriete speelplek?

Eigenlijk de huiskamer, maar ook de rest van de flat. Alles is gelijkvloers. We denken ook dat Loekie een verkleede hond is want hij apporteert graag zijn balletjes.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ik let er niet op. Er wordt regelmatig gestofzuigd en soms het bankstel met zo’n speciale borstel afgedaan en de kleding gaat gewoon in de was.
Wel moesten we een haakje aan de schuifdeur maken van onze kledingkast (IKEA), want met name Loekie kreeg het voor elkaar de toch redelijk zware schuifdeur open te krijgen en vervolgens tussen het schone wasgoed te gaan liggen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Tot nu toe altijd min of meer opvangers gehad: katten die minder welkom waren, maar die had ik niet via een asiel. Ik vind de Noorse Boskat of Maine Coon ook wel leuk, maar mocht er nog een kat komen dan zullen we waarschijnlijk toch eerst in het asiel kijken.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Het grotemensenmandje (ons bed) is wel favoriet maar grotendeels onbereikbaar. Een goed alternatief – met name in de winter – zijn de hangmatten aan de verwarming of de vensterbank. Loekie kijkt graag naar buiten via onze balkon kant en met name ‘s avonds de lichten van de auto’s vind ie reuze interessant.

Zacht voer of brokjes?

Dagelijks brokjes (Royal Canin) en als traktatie zacht voer. En als het warm is. We wonen vier hoog met plat dak en de temperatuur kan aardig oplopen. Dan is zacht voer wel prettiger. Royal Canin is uiteindelijk toch goedkoper. We doen ruim 3 maanden met een baal van € 54 en tot nu toe ook hele gezonde katten.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Laat je katten steriliseren/castreren als je toch niet fokt en kies voor een begrensde buitenruimte, zodat andere mensen er geen last van hebben. Bovendien hebben ze dan ook niet zo snel ruzie en blijven ze ook gezonder.

Wij zelf hebben binnenkatten en af en toe gaan ze op het balkon. Ze zijn ook gewoon gelukkig. Het is best zielig om de 2 tot 3 katten bij ons in de buurt te zien. Van eentje weet ik dat hij een thuis zou moeten hebben, maar het is net of ze een nieuw huisje zoekt en ze is erg mager.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.714 keer gelezen | Geschreven door