10 vragen aan – Daniëlle Grasmeijer

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Daniëlle Grasmeijer de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Mijn eerste katten, Pebbles en Romy, haalden wij op uit het dierenasiel toen ik 10 jaar oud was. Het waren goede vriendinnen van elkaar en we werden eigenlijk direct toen we ze zagen verliefd op ze (en andersom).

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn twee prachtige katers, Scooby en Sparky, zijn broertjes van elkaar.

Scooby is zo gek als een deur en springt soms tegen de muren op om vervolgens op een gekke manier luid miauwend door huis te rennen. Hij is de koning van de krabpaal en ligt het liefst op het huisje. ‘s Nachts ligt hij naast mijn kussen op bed, met zijn kopje en een pootje op het kussen. Het is een ontzettende knuffel en is niet te beroerd om de aandacht op te eisen.

Sparky is half een Turkse Angora, dus hij is vreselijk zacht en knuffelbaar. Hij kan de liefste blikken geven met zijn prachtige koperkleurige ogen en het feit dat hij niet normaal kan miauwen (hij klinkt meer als een pasgeboren kitten) maakt hem nog veel schattiger. Sparky ligt het liefst de hele dag tegen me aan of bij me op schoot.

Hij is vreselijk slim, zo kan hij bijvoorbeeld apporteren en heeft veel aandacht nodig. Als meneer zich verveelt, bijvoorbeeld als ik lig te slapen, gooit hij dingen uit de kast. Ik kan nooit lang boos op hem blijven omdat hij verder vreselijk lief is.

Ik heb vreselijk veel steun gehad van deze twee schatten toen ik overspannen was. Ze kwamen me continu afleiden en hebben me overladen met liefde. Als ik verdrietig was kwamen ze knuffelen. Als ik een nachtmerrie had (of heb), maakten ze me wakker om me vervolgens al knuffelend en miauwend eraan te herinneren dat het slechts een droom was.

Wat is hun favoriete speeltje?

Sparky is gek op propjes aluminiumfolie. Hij rent er de hele kamer mee door en verstopt ze in schoenen of onder de bank. Soms vind ik zelfs propjes terug in mijn bed. Als ik ze gooi apporteert hij ze. Dat vindt hij vreselijk leuk om te doen.

Scooby is gek op balletjes, en dan met name de balletjes die vast zitten in een soort speciale ronde baan. Hij krijgt geen genoeg van dat speeltje.

..en hun favoriete speelplek?

Beiden spelen het liefst door het hele huis. Ze hebben geen specifieke locatie. Scooby kiest wel vaak de krabpaal uit. Hij hangt er dan op de kop in als een soort gymnast.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Kleding zonder kattenharen is iets dat niet in mijn huis voorkomt. Ik probeer mijn kleding altijd zo kattenhaarvrij mogelijk te maken door er kort voor vertrek met een kledingroller overheen te gaan, maar dat haalt lang niet alles weg.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik heb geen voorkeur. Alle katten zijn ontzettend lief. Mijn eerste vier katten heb ik uit het asiel gehaald, mijn huidige twee komen uit een nestje van een vriendin van me. Alle kattensoorten hebben zóveel liefde te geven en hebben allemaal een eigen persoonlijkheid, ongeacht ras of wat dan ook.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Mijn katten slapen beiden het liefst bij mij op bed. Scooby ligt dan naast mijn kussen en Sparky ligt tegen mijn zij of benen. Overdag gaan ze ook regelmatig op bed of op de bank liggen. Ook de eettafel is erg populair.

Zacht voer of brokjes?

Scooby heeft de voorkeur voor natvoer terwijl Sparky liever brokjes eet. Ik geef ze ‘s ochtends en ‘s avonds altijd wat natvoer, en ik zet dagelijks 1 bak brokjes neer voor de heren. Ze eten beide zowel natvoer als brokjes.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Je zult nooit de baas zijn van een kat, probeer dit ook niet. Heb geduld met ze en geef ze veel liefde, maar zorg dat ze niet te verveeld raken. Als je een kat neemt zorg dan dat je niet te veel waarde hecht aan je spullen, want er gaan geheid dingen kapot. Van straffen leren ze niets.

Beloon goed gedrag en verzorg ze goed. Zorg dat ze zich vertrouwd voelen bij jou in de buurt. Als dit je lukt, kun je ze alles leren. Katten houden ervan om uitgedaagd te worden, ze zijn dan ook erg slim. Haal een puzzelbal en ander speelgoed waarbij ze na moeten denken, en kijk of ze dingen kunnen leren zoals apporteren. Weet dat je ze nergens toe kunt dwingen.

Scooby (wit met grijs) en Sparky (wit met rood)

Scooby (wit met grijs) en Sparky (wit met rood)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.000 keer gelezen | Geschreven door