Katten zijn soms mysterieuze dieren. Het waarom van hun gedrag ontgaat ons vaak en bij probleemgedrag is het soms lastig te ontdekken wat we het beste kunnen doen om hen en onszelf te helpen. Op Cattish.nl biedt de kattengedragdeskundige hulp. Je kunt je vragen aan haar voorleggen en via de site zal ze proberen je van advies te voorzien.

Let op: per week wordt slechts één vraag geselecteerd. Het kan dus zijn dat jouw vraag niet wordt beantwoord door onze expert. Leg je vraag dan voor via het Forum of vraag een consult aan bij onze expert.

Een specifiek en meer uitgebreid consult (offline of via Skype) kun je aanvragen via haar website.

De deskundige

Mijn naam is Liesbeth Puts en ik ben in november 2008 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley. In 1986 ben ik afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit Utrecht, vervolgens ben ik gaan werken in de muziekindustrie. Een jaar of tien geleden kwam poes Cleo in mijn leven, een doodsbang katje uit het asiel. Vanaf dat moment ben ik me veel verder gaan verdiepen in kattengedrag en met name afwijkend gedrag. Lees meer over mij en mijn werk op mijn website.

De vraag

Anderhalve week geleden de arts de poes laten onderzoeken omdat ze lusteloos is, weinig eet en drinkt, veel slaapt. Arts heeft niets kunnen vinden buiten vlooien waarvoor ze behandeld wordt. Nu is poes nog steeds niet de oude, drinkt en eet slecht, en de laatste twee dagen al helemaal niets, ligt te slapen, reageert zwakjes als ze wakker is. Poes wordt 1 oktober 15 jaar, is altijd klein van stuk geweest.

Het antwoord

Ik zou zo snel mogelijk teruggaan naar de dierenarts of een second opinion bij een andere dierenarts aanvragen. Dit is een kat die overduidelijk ziek is. Gezien haar leeftijd kan ik me bijna niet voorstellen dat ze geen last zou hebben van bijvoorbeeld nierfalen (daar kan een kat misselijk van worden), tandproblemen of artrose. Deze kat moet allereerst een grondig bloedonderzoek krijgen. Twee dagen niet eten of drinken maakt het tot een spoedgeval!

Zelf een vraag stellen? Vul het formulier hieronder in.

  • Beschrijf de situatie zo exact mogelijk. Let op: dit formulier is niet bedoeld als vervanging van bezoek aan een dierenarts. Neem bij noodgevallen áltijd contact op met je eigen dierenarts!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

De op deze website getoonde medische informatie heeft slechts  een algemeen informatief karakter. Het is geen advies of vervanging voor een consult van een dierenarts. Raadpleeg in geval van twijfel altijd een dierenarts.Dit artikel is 3.642 keer gelezen | Geschreven door