Het is het hoge gegil van Isadora dat me vanochtend onzachtzinnig uit dromenland trekt. Rennende pootjes, een bonk, nog meer gegil. Snel spring ik mijn bed uit om te zien wat er nu weer aan de hand is. Isadora (één van de twee Maine Coons) en Nicolai (de Bengaal) horen me niet aankomen en zetten hun spel onverstoord verder.

Ik verwacht eigenlijk een kwaaie Nicolai, die Isadora in een houdgreep heeft. Bengalen zijn geen gemakkelijke katten en Nicolai heeft zo z’n buitjes. Maar wat ik zie is de kleine Isadora die met geen poot wordt aangeraakt door Nicolai, maar wel onophoudelijk gilt alsof haar leven er van afhangt. De kleine actrice is zelfs zo brutaal dat zij tijdens haar gekrijs – om nog maar eens te benadrukken hoe slim ze is – lui uithaalt naar tijger Nick. Nick die verbijsterd en met grote ogen naar haar staart.

Mijn kleine actrice

Waarom ik er nog intrap weet niemand. Het is niet de eerste keer dat ik moet constateren dat Isadora Oscar-waardig door het leven gaat. Toen zij nog maar net bij ons was, dacht ik steeds dat ze door de twee oudere katten werd gepest en sprak ik hen dan bij elke Isadora-gil bestraffend toe. Totdat ik eens per ongeluk binnenliep tijdens één van hun speelsessies en ze mij niet in de smiezen hadden. En ja hoor, daar was Isa aan het gillen, terwijl de anderen niks deden.

Het kan niet anders dan dat Isa in een vorig leven een Bollywood Ster van belang was. Nu zij dat moet missen in dit leven, heeft ze een effectieve manier gevonden om haar acteertalenten op peil te houden. Effectief en luid!

Iets voor haar

Toen ik dit filmpje van Gourmet tegenkwam, moest ik dan ook meteen aan mijn kleine Isa denken. Al is ze als Maine Coon trouwens helemaal niet zo klein.

Er is wel één tip die ik mis: Isadora zou het niet doen zonder een eigen kleedkamer, met 4 deuren die tegelijkertijd open en dicht zijn (want welke kat houdt nou niet van deuren die open én dicht zijn), verscheidene mensen die er aan het werk zijn, zodat zij over het toetsenbord kan lopen en tenen om aan te vallen.

En jouw kat? Is het ook zo’n drama queen?


Dit artikel is 6.325 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Dit is ons brainpowered-account. Artikelen onder dit account worden mogelijk gemaakt door onze partners. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier >>