Er zijn etenswaren waar je als kat niet blij van wordt, maar waar je blijkbaar op de harde manier achter moet komen. Drie licht hilarische voorbeelden uit mijn eigen omgeving.

1. Pina Colada

Het ziet eruit als melk. De vrouw des huizes drinkt het en kijkt er vrolijk bij, dus wat het ook is, het moet wel goed spul zijn. Dat moeten mijn katjes gedacht hebben toen ze besloten ook eens van dat zoete witte drankje te snoepen. Lebber, lebber… Heb je weleens een kat vies zien kijken? Nou, ik wel. Get-ver-demme! Gegarandeerd nooit meer. Zien mijn katten iets in een drankglas, dan blijven ze er vanaf nu ver uit de buurt.

2. Koffiebonen

Geloof het of niet: Lulu, de kat van vriendin Lisa, heeft het onlangs voor elkaar gekregen koffiebonen aan te zien voor kattensnoepjes. Hoe? Ze was de keuken ingeglipt en heeft ze bij de eerste aanblik meteen opgegeten. Viel dat even zwaar op de maag. Lulu heeft de boontjes uitgebraakt, maar nog zeker een dag strak van de cafeïne als een wervelwind door het huis gerend. Na een lange dag slapen was ze weer de oude. Niet meer doen.

3. Wasabi

Wasabi komt meestal met sushi en sushi is vis. Vis is lekker. Dus kon het gebeuren dat op een onbewaakt ogenblik mijn kat Punkie een lekker stuk sashimi wist te jatten. Met wasabi. Dat heeft op katten ongeveer dezelfde uitwerking als op mensen. Het is even HEEL HEET. Denk in de richting van een achterwaartse kattensalto, blazen, mauwen, direct gevolgd door een verbaasde blik. Wat was dat in godsnaam? Punkie is de rest van haar leven fobisch gebleven voor alles wat maar een beetje Japans is.

In welk etenswaar heeft jouw kat zich al eens vergist?


Dit artikel is 4.799 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door

Over de auteur

Trotse eigenaar van Storm (ijdele salontijger) en Tony (wilde straatkat).