In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Melissa van Duijvendijk de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was 13 jaar oud toen mijn stiefvader met zijn kat bij ons introk. Sindsdien ben ik helemaal gek van katten en sinds twee jaar (na het overlijden van mijn hondje) heb ik twee eigen katjes waar ik de verantwoording en zorg voor draag!

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn meisjes heten Indy en Yuna. Indy is wat serieuzer en Yuna is de dondersteen. Maar samen kunnen ze het heeel goed vinden!

Wat is hun favoriete speeltje?

Elkaar! Ze zijn dol op spelen met elkaar. Toch vindt Indy hengeltjes met leuke touwtjes erg leuk en Yuna vindt propjes papier of hele kleine balletjes erg leuk om de kamer mee door te rennen of te apporteren als een hondje!

..en hun favoriete speelplek?

Het liefst overal waar ook menselijke aandacht is, maar ze spelen ook erg graag samen buiten en maken de buurt onveilig! De grote krabpaal is ook erg mooi om omheen te rennen en in te hangen!

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee, nooit! Gelukkig verharen mijn poezenbeestjes niet extreem erg maar zonder een enkel haartjes lukt eigenlijk nooit maar een kledingroller of een paar natte handen over mijn kleren doet wonderen!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Een maakt niks uit katje of asielkat. Mijn beestjes komen beide van een boerderij af waar ik ze heb ‘gered’ van grote landbouwmachines met onervaren chaffeurs, waakhonden die een half nestje kittens hadden doodgebeten, koeien die andere kittens vertrapt hadden en tractors die ze overrijden. Zo heb ik ze alsnog een goed leven kunnen bieden.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Yuna slaap het liefst op een met de hand gebreide deken bij mijn ouders op bed of bovenop de krabpaal waar ze alles kan overzien. En Indy ligt het liefst zo dicht mogelijk tegen mij aangeplakt of in haar reismand die altijd openstaat met een heerlijk zacht dekentje, ze houdt van wat meer bescherming en beschutting.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes! Over meerdere keren per dag verspreid. Heel af en toe verwen ik ze met wat vers rauw vlees, gekookte vis of eendagskuikens. Daar kunnen ze heeerlijk van smullen!

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Probeer door de arrogante houding van katten heen te kijken. Vooral hondenmensen hebben hier nog wel eens moeite mee, maar ook katten tonen hun liefde en probeer dat in te zien.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.387 keer gelezen | Geschreven door