In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Myrthe de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

20. Mijn vriend wilde graag katten en na een bezoekje asiel was ik om.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Borat is onze kater van 5 jaar oud. Hij is erg onhandig en aanhankelijk. Het liefst ligt hij ‘s avonds luid spinnend op schoot.

Zijn zus Luna is ook 5 jaar oud. Zij is een echte jager en ook erg aanhankelijk. Als ze ziet dat wij thuis komen komt ze meteen op ons afgerend. Ook luistert ze goed naar haar naam.

Wat is hun favoriete speeltje?

Ze spelen het liefst met ons.

..en hun favoriete speelplek?

Het bed.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee, overal waar we eten (zelfs op vakantie) vinden we een korte zwarte kattenharen van Borat in ons eten.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik was op zoek naar een kater die zijn nagels niet uitzette als ik hem oppakte. Alle katers (kittens) in het asiel vastgehad en ik vond het helemaal niets. In de laatste kamer zat hij dan, onze Borat! Hij zag mij binnenkomen en kwam als een 6 weken oud pluizenbolletje mij een kopje geven (het was etenstijd). Ik pakte hem op en hij ging meteen relaxed liggen knorren. Liefde op het eerste gezicht! Het is nog steeds meer “mijn” kat dan zijn zusje. Mijn vriend heeft haar uitgekozen en die twee zijn ook dikke mik samen.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Luna kruipt het liefst bij ons in bed, tussen ons in! Borat komt er in de vroege ochtend ook bij, luid spinnend zoekt hij dan zijn plekje tegen onze buik aan

Zacht voer of brokjes?

Luna is een echte kieskeurige dame. Kattensnoepjes, natvoer ze haalt haar neus er voor op! Ze loopt dan verontwaardigd weg. Zij wil het liefst haar gewone brokken.
Borat eet alles, met veel smaak.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Besteed de eerste weken veel tijd aan het socialisatieproces. Wij hebben daardoor 2 super aanhankelijke katten nu.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.160 keer gelezen | Geschreven door