In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Marion de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Al vanaf ik me kon herinneren ben ik omringd geweest door katten. Mijn oma, waar we destijds inwoonden, zorgde voor alle katten in de buurt en het terras stond ‘s-avonds vol met schoteltjes met eten en drinken. Via mijn vaders kant van de familie heb ik mijn dierenliefde meegekregen. Omdat mijn vader astma had konden wij zelf geen huisdieren houden maar omdat ik 5 minuten bij mijn oma uit de buurt woonde was ik er elke dag. Ook voerde zij de egeltjes uit de buurt. Zo schattig om ‘s-avonds in de schemer al die grappige bolletjes te zien komen.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Darcy en Lizzy, beide Brits Korthaar. Hiervoor had ik Bibi, een htk zoals dat heet en dat was mijn vriendinnetje. Zij was erg op mij gericht en heel dominant naar anderen en voor haar heb ik nooit een andere kat erbij genomen. Omdat ik al heel lang daarvoor verliefd was geworden op de Brit heb ik nadat ik Bibi door acuut nierfalen heb moeten laten gaan, mijn eerste Brit gehaald, Darcy. Genoemd naar Mr Darcy uit het boek Pride & Prejudice van Jane Austen. Na een jaar besloot ik nog een Britje erbij te nemen als gezelschap voor hem omdat ik toch lange werkdagen had. Toen kwam Lizzy erbij. Genoemd naar Elisabeth uit hetzelfde boek. Darcy is een echte knuffelbeer en heel erg op mij gericht. Lizzy kwam, zag en overwon! De queen in the house! Een echte clown, heel lief voor Darcy en mij en haalt de gekste dingen uit.

Wat is hun favoriete speeltje?

Ze zijn met alles blij, een nieuw catnip-speeltje, een sliertje papier, een speeltunnel etc. Bij Darcy is heel lang een bepaald catnip speeltje favoriet geweest, een zonnetje, geel met een gezichtje erop. Het zonnetje ging overal mee naartoe. Naar boven, naar buiten, overal. In paniek als het zonnetje kwijt was wat mij dus dwong onder kasten etc. te zoeken.

..en hun favoriete speelplek?

Ze hebben niet echt een favoriete speelplek. Overal is goed. Ze mogen dan ook in heel het huis hun gang gaan. Behalve 1 kamer die ik wel graag haarvrij wil houden en daar hangt mijn kleding. Het leukste is als het vrouwtje net op bed ligt om dan over haar heen te rennen en te vliegen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee eigenlijk heb ik altijd wel kattenhaar bij me. Zelfs zo dat ooit een kantoorstoel onder zat. Plakroller, borstel etc. is altijd onder handbereik. Veel mensen vinden dat vreselijk maar ik heb er geen problemen mee. Alleen is zwart niet meer zo mijn favoriete kleur.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Voor mij maakt het eigenlijk niet uit of een kat een raskat is of niet. Ik vind alle katten leuk. Als kind kwamen zelfs de moeilijkste katten naar mij toe. Ik ben alleen nu in de gelegenheid om aan mijn liefde voor de Brit toe te geven maar daarvoor heb ik een kat uit een asiel gehaald en van een boerderij.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Darcy slaapt het liefst tegen mij aan ‘s-nachts tegen mijn benen en Lizzy aan de andere kant of apart op een kussen dichtbij.

Zacht voer of brokjes?

Er staan altijd brokjes klaar en ‘s-avonds krijgen ze natvoer. Ik probeer altijd wel voor puur natuur te gaan, dus volwaardig voer waarbij het percentage vlees of vis zo hoog mogelijk is.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Gewoon genieten van je katten. Er is niks fijners dan dat lekkere gepurr op schoot, de begroeting als je thuiskomt, de gekke capriolen die ze uithalen. En vooral, laat ze kat zijn. Het zijn geen kinderen. Probeer je te verplaatsen in hoe zij denken, er zit nog veel wild in een huiskat. Zorg voor voldoende speelmogelijkheden zodat ze hun energie kwijt kunnen. Dat voorkomt ook ellende zoals aan de meubels krabbelen of agressief gedrag. Ze hebben nou eenmaal nageltjes en wil je dit niet, begin er niet aan. Ik zie nog zoveel onbegrip om me heen en daar is de kat de dupe van. En dat hoeft niet!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.992 keer gelezen | Geschreven door