Is jouw kat vermist, ziek of vertoont hij gedrag dat de dierenarts niet kan verklaren? Denk dan eens aan de optie om een diercommunicator in te schakelen.

Bijna elk baasje spreekt met zijn of haar kat. En vaak weet je of voel je wanneer er iets mis is. En verzucht je wellicht ‘Kon hij maar zeggen wat er mankeert of waar hij pijn heeft’. Of misschien wil je graag in contact treden met je overleden kat of vraag je je wanhopig af waar je vermiste kat toch is gebleven.

Wat is diercommunicatie?

Een diercommunicator heeft geleerd hoe hij of zij met dieren kan communiceren op een telepathische manier. Waarbij het niet uitmaakt of het dier levend is of overleden en waar het zich bevindt. Diercommunicatie kan uitkomst bieden bij onder andere gedragsproblemen, angsten, ziekten, verhuizing, overlijden, maar ook als een dier wordt vermist. Beetje vaag en zweverig? Ja, dat vond ik in eerste instantie ook. Maar ik weet nu uit eigen ervaring dat het mogelijk is. Een diercommunicator in opleiding vroeg mij namelijk of ze mocht oefenen op onze katten. Ze had alleen een duidelijke foto nodig van het dier. Ik wist niet wat te verwachten, maar ze verbaasde en verraste mij met haar gespreksverslagen.

Voorbeeldgesprekken met mijn katten Macey en Loeki

Zo sprak ze met onze Cornish Rex Macey, de kleinste van onze vier katten. Macey kan het op zich goed vinden met de andere drie, maar er zijn ook momenten dat ze behoorlijk wordt opgejaagd door haar kattengenootjes. Ze is snel, dus kan meestal wel ‘ontsnappen’, maar ik vind het altijd zo zielig. Diercommunicator Arlette sprak haar en wist absoluut niets van deze ‘opjaagmomenten’. Toch kwamen ze terug in het gespreksverslag, Macey vindt het zelf ook niet leuk, maar vertelde dat ze het toch fijn heeft bij ons en geniet van de momenten dat ze aandacht krijgt van haar baasjes. Er stond nog meer informatie in het verslag, die Arlette echt niet kon weten en mij overtuigde dat je dus echt kunt communiceren met een dier.

Ik vond het fijn om Maceys ‘mening’ te horen. Waarbij sommige punten heel herkenbaar waren en andere onverwacht en nieuw. Daar kan ik als baasje in het vervolg rekening mee houden en daarmee Maceys kattenleventje aangenamer maken.

Ook sprak ze met onze overleden kater Loeki. Hij was ongeneeslijk ziek en is daarom helaas maar 3,5 jaar oud geworden. Uit het gesprek bleek dat Loeki erg heeft genoten van zijn tijd bij ons en met zijn kattenbuddy Tikkel. En dat het goed is zo. Fijn om te horen natuurlijk!

Leed voorkomen

Tja, je kunt erin geloven of niet. Arlette heeft mij in elk geval overtuigd dat het mogelijk is om met dieren in contact te komen. Zo heeft ze laatst ook een gesprek gevoerd met een hond, wiens eigenaresse vermoedde dat hem iets mankeerde. Tijdens het gesprek kwam ze erachter dat de hond pijn had aan zijn pootje. Het baasje ging snel naar de dierenarts en ja hoor: het hondje mankeerde iets aan zijn rechterknie. Omdat ze er zo snel bij waren kon erger voorkomen worden. Het diertje is waarschijnlijk veel leed en pijn bespaard. En heel belangrijk voor dit baasje en haar hond: ze konden samen actief blijven! Was het euvel pas in een later stadium ontdekt, had de hond namelijk niet meer goed kunnen lopen. Geweldig, toch?

Nieuwsgierig geworden?

Google dan eens op ‘diercommunicator’ of ‘diercommunicatie’ of lees meer op Arlette’s website.

Ik hoop van harte dat dit blog jullie bewust heeft gemaakt van de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te treden met je (eventueel overleden) kat. De voorbeelden bewijzen dat het veel toegevoegde waarde heeft!


Dit artikel is 2.145 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Gezellige tekstschrijver / communicatieadviseur / blogger / kattenvrouwtje met een bourgondische lifestyle. Helpt je met tekst, advies en training om beter te communiceren: www.caenencommunicatie.nl. Gek op: schrijven, katten, reizen (naar US en UK), Disney, lekker eten, Netflixen, lachen en vooral: genieten van wat er NU is, carpe diem!